Ion Ungureanu: ”Muereasca se află printre primele 10 destinații turistice din Vâlcea”

Și asta în primul rând Sfintei Mănăstiri ”Frăsinei”, singura mănăstire athonită din România, unde monahii se ghidează după cele mai severe canoane religioase.

”Nu sunt prea subiectiv dacă spun că Muereasca este o comună din top 10 destinații turistice din Vâlcea. Am în vedere tranzitul zilnic, cel puțin în perioada verii, când spre Frăsinei trec sute de mașini din toată țara. Pentru că de Frăsinei se știe în toată România. Treptat a început să apară și turismul. Vreau să spun că localitatea Muereasca este căutată pentru terenuri, pentru case. Pentru că turiștii care vin la Frăsinei îndrăgesc zona și vor să aibă aici o proprietate chiar și de vacanță”, spune primarul Ion Ungureanu.

Comuna Muereasca a devenit una atractivă mai ales odată cu reabilitarea drumului județean care o traversează de la est la vest, așa numitul ”Drumul Athosului românesc”.

Sunt mai multe structuri de cazare în zonă dar și alte cereri și intenții pentru a se rdica pensiuni.

Comuna se află în bazinul turistic al județului Vâlcea, în apropierea stațiunilor Călimănești, Olănești și Ocnele Mari și la 20 de km de Râmnicu Vâlcea.

”Pregătim pentru următoarele programe fie europene, fie guvernamentale, proiecte care privesc reabilitarea infrastructurii rutiere în comuna, ne interesează ruta de legătură cu stațiunea Călimănești. Totodată mergem pe extinderea alimentării cu apă. Dorim să amanajăm comuna din punct de vedere urbanist ca o oază verde pentru a pune în valoare frumusețea acestei localități”, completează Ungureanu.

Comuna Muereasca, numită și Rălinarii de la sud de Carpați, dovedeste de ani buni că este o localitate  cu o resursă considerabilă pe palier turistic, generată de prezența pe teritoriul ei, a Mănăstirii pe stil athonit, Frăsinei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *