Ion Ungureanu: ”Investind în infrastructură, aducem turismul ca vector economic în Muereasca”

Drumul Athosului românesc, așa poartă numele unul dintre cele mai frumoase drumuri din Vâlcea, o cărare printre culmile subcarpatice care coboară lin spre Râmnic, desfăcând pe malurile râului Muereasca, comuna cu același nume. Comuna care seamănă geografic, cu Răsinarii Sibiului, poate și de aceea, Muereasca Vâlcii mai poate fi definitivă drept Răsinarii de Jos,

Drumul Athosului taie ca o arteră ecleziastă frumoasa comuna, ajungând la poartă singurei mănăstiri athonite din România, vorbim aici, de Frăsinei, un locaș de cult, unde regimul sever monahal, canoanele respectate cu strictețe, fac din mănăstirea vâlceană unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj.

Muereasca și Frăsineiul formează astfel un frumos complex turistic și de frumos al județului, unde administrația locală știe că dacă strategia pe care o implementează va fi eficientă, atunci localitatea se poate transforma în zona agro turistică.

”Pentru asta este nevoie de investitiții masive în infrastructură.. Drumul Județean este în lucru și sunt porțiuni unde se asfaltează deja, un drum bine consolidat, cu ziduri de sprijin, cu rigole și șanțuri dalate. Noi lucrărm la extinderea rețelei de apă cu încă 2 km. Se lucrează la podul din Muereasca de Sus, sperăm să fie finalizat cât de curând. A fost făcută recepția la DC 171”, spune primarul Ion Ungureanu.

Totodată în albia râului s-au executat lucrări de defrișare, pentru a permite fluidizarea cursului de apă.

În ceea ce privește reabilitarea rețelei de drumuri, prin CNI, sunt aprobați încă 5 km, comuna având nevoie urgentă de o reabilitarea a șoselelor, într-o zonă cu un relief extrem de dificil, cu pante uriașe, înclinări mari, unde lucrările sunt dificil de executat.

Tot prin fonduri aprobate de CNI, se lucrează la documentația privind modernizarea școlii din Muereasca de Sus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *