Ion Ungureanu: A venit timpul ca Muereasca să confirme că este o destinație turistică de top

După ce anul 2021 a adus pentru Mureasca cel mai frumos cadou, ne referim aici la minunatul drum turistic, al Athosului Românesc, primarul Ion Ungureanu spune că pentru 2022, deja turismul ar trebui să crească în mod accelerat.

”Am reușit să facem aorta. Artera vitală a comunei, artera vitală a turismului, infrastructura rutieră care pune altfel în valoare patrimoniul uriaș al comunei noastre. Drumul județean care aduce un plus de confort pentru locuitorii și pentru pelerinii care vin la Frăsinei înseamnă o realizare. Se creează astfel premisele unui adevărat turism monahal și nu numai, pentru că Mureasca este o localitatea care multe de oferit și se află în plin bazin de stațiuni balneare. Mai ales după ce va fi realizată și legătura cu Băile Olănești”, spune primarul Ungureanu.

Acesta invită dezvoltatorii de pensiuni și alte structuri de cazare să investească aici, pentru că numărul celor care vin la Muereasca este unul care crește an de an.

”Până acum există un flux crescut al celor care se mută aici. care cumpăra case, terenuri, care se stabilesc în Muereasca, atrași de geografie zonei, de faptul că se află la 15 minute de Râmnicu Vâlcea, de investițiile pe care le-am realizat în apă, în reabilitarea de drumuri. Avem și alte proiecte pe zona de drumuri pentru anul 2022”, mai adaugă primarul din Muereasca.

Comuna se află în bazinul turistic al județului Vâlcea, în apropierea stațiunilor Călimănești, Olănești și Ocnele Mari și la 20 de km de Râmnicu Vâlcea.

”Pregătim pentru următoarele programe fie europene, fie guvernamentale, proiecte care privesc reabilitarea infrastructurii rutiere în comuna, ne interesează ruta de legătură cu stațiunea Călimănești și Olănești. Totodată mergem pe extinderea alimentării cu apă. Dorim să amanajăm comuna din punct de vedere urbanist ca o oază verde pentru a pune în valoare frumusețea acestei localități”, completează Ungureanu.

Comuna Muereasca, numită și Rășinarii de la sud de Carpați, dovedeste de ani buni că este o localitate  cu o resursă considerabilă pe palier turistic, generată de prezența pe teritoriul ei, a Mănăstirii pe stil athonit, Frăsinei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *