Ion Nicolae: Sunt convins că anul 2022 pentru Câineni confirmă că suntem o destinație turistică

Primarul celei mai nordice comune vâlcene, Ion Nicolae, spune că anul 2022 cu siguranță va demonstra încă o dată faptul că localitatea sa este o destinație turistică pentru iubitorii de munte.
”Pandemia a avut și avantajele ei, dacă am putea spune. În acești doi ani, turiștii români au redescoperit țara. Și s-a simțit asta în Câineni, unde numărul celor care au venit în timpul verii, care s-au cazat la pensiunile noastre, care au campat, care au venit cu rulote a fost unul mult mai mare decât în anii anteriori pandemiei. Câineniul este o localitate reper pentru Masivul Făgăraș, de aici încep traseele de creastă pentru montaniarzi, sunt zone de un pitoresc aparte care atrag de la an la an, turiști din România și nu numai”, spune edilul.
De altfel farmecul acestei comune în care se regăsesc toate cele trei influențe tarnsilvană, oltenească și muntenească creează un compozit aparte acestei comune care poate deveni cândva cu adevărat o stațiune turistică.
Comuna Câineni are o istorie foarte interesantă, ea aparținând atât Imperiului Austro -Ungar, apoi Muntenie și doar de 50 de ani revenind Vâlcii. Poate și de aceea populația este una care are rădăcini în toate cele trei regiuni istorice. Fapt care se vede în arhitectura caselor, fie cu influență săsească la gardurile zidite, porțile înalte, sau vernculara sau cu fosișor brâncovenesc.
Comuna Câineni a fost disputată așadar și de transilvăneni și de olteni, fiind stratgeic așezată în defileul Oltului și poartă de intrare în Țara Loviștei.
În istorie aici au fost luptele acerbe în Marele Război de Întregire a Neamului dar aici iese și drumul romanilor care au venit în campaniile militare spre Ardeal.
În prezent, vorbim de o comună frumos așezată pe malul lacului Robești, elegantă, în care în acest an au fost nu mai puțin de 110 tranzacții de terenuri și case, semn că localitatea devine una atractivă și, probabil, odată cu autostrada, comuna va fi la doua 2 ore jumătate de capitală.
”Este prematur să ne gândim acum la o atestare turistică dar pas cu pas, cu o strategie coerentă, cu o promovare pe măsură a multor zone, precum Șaua Apa Cumpănită, peșterile de aici, traseele montane, tradițiile din localitate, vom ajunge în timp să fim în turismul național. Anul 2022 este un an care va confirma acest aspect”, conchide primarul Ion Nicolae.