Ion Gigi Matei: Fără talcioc şi manele de Zilele Râmnicului

Primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei, îşi menţine opţiunea ca în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia zilelor oraşului să ‘se evite chinezăriile, talciocul’ şi muzica de prost gust, punând accent pe manifestările socio-culturale.

‘Sper că râmnicenii vor aprecia mai degrabă un program care să se axeze pe alţi parametri, să evităm chinezăriile, talciocul şi ideea de bâlci de ţară. Pentru Zilele Râmnicului am optat pentru simpozioane, un concert de rock simfonic, meşteşuguri, lucruri care reprezintă Râmnicul în istoria sa şi nu în manelizare ca de obicei. Sărbătorim atestarea oraşului în hrisovul lui Mircea cel Bătrân şi consider că asta ar trebui să ştie cu precădere tânăra generaţie, nu faptul că zilele oraşului a cântat pe scenă nu ştiu ce interpret de duzină. Sunt convins că vor fi şi nemulţumiţi, poate unii care şi-ar fi dorit să fie abonaţi la banul public’, a declarat joi Gheorghe Matei, într-o conferinţă de presă.

Râmnicu Vâlcea a fost atestat documentar pe 20 mai 1388, într-un hrisov al domnitorului Mircea cel Bătrân.

În cadrul manifestărilor organizate cu acest prilej, Primăria Râmnicu Vâlcea a pregătit o serie de evenimente printre care Festivalul Cărţii, Târgul Meşterilor Populari, vernisajul ‘Râmnicul în culori’, spectacol de muzică şi poezie, expoziţia de flori ‘Floralia’, Noaptea Muzeelor, concert de rock simfonic etc.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *