Ion Gigi Matei copiază ideile prefectului din comunicate de presă şi apoi se laudă că a inventat roata. Ruşine!

Ion Gigi zis şi Matei este un plagiator de comunicate de presă, adică de sensuri. Nici nu se termină bine comunicatul prefectului Dumitru Cornoiu, un om cu scaun la cap, pe tema Faurecia,  că hodoronc tronc, Ion Gigi Matei, organizatorul serbării „Căcăcioasa 1 Mai Fest”, veni şi el cu un comunicat de presă similar ca sens cu cel al prefectului.

Cu o mică excepţie, aici, Ion Gigi zis şi Matei, a uitat să menţioneze că, în urmă cu o lună, tot el spunea că cei de la Faurecia nu au găsit pământ în Râmnicu Vâlcea şi tot el i-a trimis la plimbare pe la Budeşti, Dăeşti şi Mihăeşti.

Acum nu mai e aşa, Ion Gigi, autorul festivalului de folcolor de la Căcăioasa iese moţ cu un comunicat de presă, lălâu şi epatant care reia ideea prefectului Cornoiu dar ceva mai coafată.

De exemplu: avem comunicatul de presă al prefecturii de săptămâna trecută şi trebuie spus, că Dumitru Cornoiu este cel care a vorbit primul despre intenţia celor de la Faurecia de a veni la Râmnicu Vâlcea şi apoi o să vă propunem şi comunicatul lui Ion Gigi.

Şi mai trebuie spus ceva băieţaşului betonist de la primărie, prima secţie a francezilor la Vâlcea, cea care se află pentru moment în incinta Minetului, a adus-o Frâncu, pe vremea când Matei îşi numără malaxoarele.

In data de 28.04.2015 a avut loc o intâlnire intre reprezentantii   Faurecia  si autoritățile locale vâlcene cu privire la perspectivele și  planurile de dezvoltare ale companiei în Râmnicu Vâlcea.

S-a pus accent in mod deosebit pe recrutarea de resurse umane atât prin intermediul canalelor de recrutare proprii companiei franceze cât si prin campaniile derulate cu sprijinul AJOFM.

În ultimile 2 luni Faurecia  a recrutat in orașul Râmnicu Vâlcea  180 de persoane, locația actuală ajungând la un  număr total de 450 de angajati.

Producătorul de componente auto a decis recent  atribuirea unui nou proiect  locației  vâlceane,  pentru compania Renault . De asemenea compania ia în calcul să mai aduca în  fabrică încă un proiect nou, pentru  încă 400 de salariati   . În acest fel  Faurecia va deveni unul din angajatorii majori din regiune , fiind si primul din domeniul automotive .

Dat fiind succesul înregistrat de proiectele derulate în fabricile Faurecia deja existente la nivel național, compania si-a exprimat interesul in continuarea politicii de dezvoltare atât la nivelul județului  Vâlcea cât și în celalalte zone ale țării .

PREFECT ,

Dumitru – NICU CORNOIU

Şi acum ce măcăne Ion Gig, zis şi Matei:

“Cu această ocazie, i-am asigurat pe investitorii francezi de tot sprijinul administraţiei locale municipale, de la îndeplinirea solicitărilor prezentate şi până la acordarea tuturor facilităţilor fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare, atitudinea reprezentanţilor Municipalităţii fiind primită cu satisfacţie de către membrii delegaţiei. Din primul moment şi până în prezent am considerat intenţia companiei franceze una extrem de serioasă, cu atât mai mult cu cât reprezentarea în cadrul acestor discuţii exploratorii era la unul din cele mai înalte niveluri ale conducerii firmei.

La acest moment, disponibilitatea de colaborare a Primăriei municipiului pentru realizarea acestei investiţii rămâne neschimbată. Suntem dispuşi să facem toate demersurile necesare legale pentru ca această firmă de anvergură mondială să investească în Râmnicu Vâlcea sau în împrejurimi”

Şi apropos, lui Ion Gigi, numit şi organizatorul Căcăcioasa 1 Mai Fest îi dăm o ştire din 8 decembrie 2014:

“Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a declarat luni pentru Agerpres  că în anul 2015 o companie multinaţională din industria accesoriilor auto ar urma să construiască o fabrică în parcul industrial Ostroveni, creând astfel în jur de 1.500 de locuri de muncă. Faurecia, producător francez de componente auto (locul 6 în lume), este prezent din 2013 în Vâlcea, unde au deschis o fabrică unde lucrează circa 300 de angajaţi

Fabrica ar urma să se construiască în anul 2015, iar în toamnă, din câte am înţeles din discuţiile cu conducerea acesteia, ar putea fi inaugurată. Suprafaţa pe care o va pune la dispoziţie municipalitatea în acest sens este de trei hectare în zona parcului industrial Ostroveni. Însă, ce este mai important de menţionat este faptul că numărul locurilor de muncă ar fi de 1.500, o bulă de oxigen pe piaţa muncii din judeţ, după ce mai mulţi agenţi economici au trecut prin declin. Mai trebuie spus că această companie este deja prezentă pe piaţa vâlceană, având o hală unde lucrează 300 de angajaţi’, a precizat Cornoiu.

Faurecia produce componente auto pentru Ford, Renault-Nissan, Peugeot, BMW, Daimler, General motors, Toyota şi Hyundai. Faurecia mai au  fabrici în România la Piteşti, Craiova şi Tălmaciu, unde scaune auto, sisteme pentru interior şi sisteme de control al emisiilor.

Acesta spune că exemplul companiei multinaţionale ar putea fi urmat şi de altele companii, autorităţile vâlcene fiind deschise pentru orice investiţie care ar genera locuri de muncă.”

Mihai IONESCU