Ion Cîlea speră într-o colaborare reuşită cu noul arhiepiscop al Râmnicului, Varsanufie

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea l-a felicitat marţi pe noul arhiepiscop al Râmnicului, Varsanufie, spunând că speră într-o colaborare reuşită între instituţiile publice şi Arhiepiscopia Râmnicului.

‘Îl felicit şi îi urez bun venit părintelui Varsanufie. Scaunul pe care-l ocupă Înalt Prea Sfinţia Sa este unul care a dus în istorie multe lucruri bune în judeţul Vâlcea. Aici s-a tipărit carte, aici a fost leagăn al culturii şi civilizaţiei româneşti. Într-o societate în care deja grijile zilei de mâine, criza economică şi multe alte probleme de zi cu zi ne ocupă cea mai mare parte a timpului, biserica, spun eu, are un rol important în aduce echilibrul, calmul dar şi speranţa pentru oameni (…) Consiliul Judeţean Vâlcea a sprijinit în măsura posibilităţilor renovări de biserici, drumuri de acces către mănăstiri şi multe facilităţi la rugămintea comunităţilor creştine din judeţ’, a spus Ion Cîlea.

El a reamintit şi programele sociale pe care DGASPC le are în parteneriat cu autorităţile religioase în sprijinul copiilor orfani, al vârstnicilor şi persoanelor cu handicap.

‘Cred că cel mai important în acest sens este centrul social care se află în incinta mănăstirii Bistriţa, unde multe categorii defavorizate beneficiază şi de sprijinul nostru şi al clerului de la sfânta mănăstire’, a adăugat Ion Cîlea.

Preşedintele CJ a spus că va colabora cu Arhiepiscopia Râmnicului pentru promovarea Drumului Mănăstirilor, ‘ştiut fiind faptul că cele mai multe lăcaşe de cult de patrimoniu din România se află pe raza judeţului Vâlcea’.

IPS Varsanufie a fost întronizat duminică arhiepiscop al Râmnicului, după trecerea la cele veşnice în aprilie a fostului ierarh Gherasim Cristea. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *