Ion Cilea solicită alocarea a 100.000 de lei pentru noul pod peste râul Topolog

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat marţi pentru AGERPRES că va propune în prima şedinţă a CJ aprobarea sumei de 100.000 de lei necesară plăţii materialelor de construcţie pentru noul pod pe care efective ale Ministerului Apărării Naţionale îl construiesc în comuna Nicolae Bălcescu, în locul celui distrus de ape în urmă cu trei săptămâni.

‘Rezolvarea acestei probleme depăşea orice posibilitate de a reface podul cu forţe proprii, întrucât, în primul rând, nu dispunem nici de bani, nici de utilajele necesare. Aşa că am luat legătura cu Ministerul Apărării Naţionale, personal cu domnul ministru Mircea Duşa, i-am prezentat situaţia disperată în care ne găsim cu acel pod distrus de ape şi l-am rugat să ne ajute gratuit cu militari şi cu maşinile şi utilajele de care este nevoie. M-a asigurat că mă va ajuta, sigur că da, însă cu o condiţie: să facem rost de toate materialele de construire a obiectivului. M-am angajat că da, vom face rost de tot ce ne trebuie, deşi Consiliul Judeţean, aşa cum ziceam, nu dispune de banii, de utilajele şi de materialele necesare’, a spus Ion Cîlea.

El a afirmat că a luat legătura cu diverşi sponsori şi agenţi economici din judeţ pentru materialele necesare, precum şi de utilaje pentru introducerea în albia râului a pilonilor metalici de susţinere a podului.

‘Pentru toate acestea, voi propune consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean din data de 30 mai să aprobe pentru comuna Nicolae Bălcescu alocarea sumei de 100.000 de lei. Am analizat toate sumele prevăzute în bugetul propriu al instituţiei noastre şi am dispus o nouă realocare a acestora, pentru a ajuta urgent oamenii din comuna Nicolae Bălcescu, urmând ca noi să întregim, până la sfârşitul anului, suma disponibilizată’, a declarat Ion Cîlea.

Noul pod va fi mai mare cu 30 de metri (de la 80 de metri la 110 metri), întrucât apele învolburate au erodat mult malurile râului. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *