Ion Cîlea i-a asigurat pe locuitorii din N. Bălcescu că vor avea în câteva zile o punte

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, i-a informat marţi pe locuitorii satului Dosul Râului din comuna Nicolae Bălcescu, sat rămas izolat în urmă cu o săptămână după ce un pod a fost luat de ape, că în câteva zile vor avea o pune pietonală de traversare a râului Topolog.

‘Până ce noul pod va fi gata şi asta înseamnă vreo trei săptămâni, militarii prezenţi aici vor realiza şi o punte pietonală care să faciliteze traversarea râului Topolog pentru elevi şi pentru cei care lucrează în afara satului, dar şi utilă pentru ca oamenii să-şi ia pâine şi cele de trebuinţă. În ceea ce priveşte podul nou, vreau să spun că am ţinut legătura zilnic cu domnul ministru Duşa şi noi, Consiliul Judeţean, vom asigura materialele de construcţie. Mă refer aici la grinzile metalice şi la materialul lemnos. Îi felicit pe militarii care lucrează aici şi după cum evoluează lucrurile, podul rutier va fi gata cât de curând şi va fi de data asta aşa cum se spune, unul mai trainic şi mai frumos’, a spus Ion Cîlea, prezent în comuna Nicolae Bălcescu, pentru a supraveghea mersul lucrărilor la noul pod rutier.

În comuna Nicolae Bălcescu, în urma precipitaţiilor abundente de săptămâna trecută, apele râului Topolog au distrus un pod rutier, iar 78 de familii din satul Dosul Râului au rămas izolate.

Preşedintele CJ Vâlcea a spus că în restul judeţului nu mai sunt probleme cu sate izolate, dar că este monitorizată situaţia de la Berbeşti unde o haldă de steril a început din nou să alunece spre albia pârâului din oraş.

‘Acolo vom vedea ce este de făcut pentru a nu se produce o catastrofă. În ceea ce priveşte situaţia din agricultură, lucrurile nu stau tocmai bine, peste 3.500 de hectare de porumb trebuie reînsămânţate şi am luat legătura cu Ministerul Agriculturii pentru a subvenţiona sămânţa şi motorina. Iar la grâu, azi am vorbit cu primarii să mobilizeze oamenii pentru a evacua apa care bălteşte pe ogor, pentru a salva cultura de cereale. Am depus şi memoriu cu privire la acea ordonanţă de anul trecut, să fie valabilă şi în acest an, de scutire de impozit a fermierilor care au 30% din recoltă compromisă’, a mai spus Cîlea. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *