Ion Cîlea ar fi umblat pe la DNA, în cazul Şova, dacă era în viaţă…

Dan Şova URLA de disperare pentru a impune contractul care-i aducea lunar 5.000 DE EURO de la CET Govora (REFERAT DNA)

Senatorul PSD a făcut presiuni pentru ca CET Govora să încheie un contract cu o firmă de avocatură, acesta primind 50% din sumele din această înțelegere. Fostul ministru de la Transporturi și Mari Proiecte s-a abținut să ia banii publici doar în perioada în care DNA a început să-l cerceteze, în 2014, în alt dosar. Banii îi primea cash și i-a folosit pentru a-și plăti un apartament luat de la deputatul Cristian Rizea. Șova a cerut ajutorul fostului președinte al Consiliului Județean Vâlcea, Ion Câlea, când Mihai Bălan a refuzat să semneze înțelegerile.

Senatorul PSD a fost denunțat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) de o avocată a unui cabinet de specialitate, pentru care Șova a aranjat contractul de 10.000 de euro lunar, de reprezentare a Complexului Energetic Govora.

„În perioada octombrie – noiembrie 2011, Dan Şova i-a spus denunţătoarei că îi poate asigura societăţii sale de avocaţi încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o societate din domeniul energiei, şi anume cu Centrala Electrică de Termoficare Govora (CET Govora), folosindu-se de influenţa pe care acesta o are la nivelul conducerii executive a societăţii respective, în concret asupra directorului general, Bălan Mihai”, se precizează în referatul procurorilor DNA, prin care cer arestarea parlamentarului pentru 29 de zile.

Șova și Bălan erau apropiați din perioada în care SCA „Şova şi Asociaţii” a reprezentat CET Govora în mai multe litigii, în intervalul 2004 – 2010. Ulterior anului 2010, până în anul 2014, CET Govora a continuat colaborarea cu SCA „(…) ”, societate controlată de inculpatul Şova Dan-Coman. Denunţătoarea cunoştea faptul că SCA „Şova şi Asociaţii” a avut încheiate contracte de asistenţă juridică cu CET Govora. (evz.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *