Ion Cîlea a împărţit fonduri pentru 82 de localităţi din cele 89

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că a reuşit să distribuie fonduri pentru 82 de localităţi din judeţ, din totalul de 89.

‘Pe Ordonanţa de Urgenţă 28 din 2013, am reuşit să repartizăm 220 de miliarde de lei vechi (22 de milioane de RON – n.r.) localităţilor din Vâlcea. Avem 298 de obiective de investiţii, cele mai multe lucrări în România. Ca exemplu, Mehedinţiul are 63, Teleormanul 9 sau 10. Spun asta pentru că s-a tot scris în presă că avem multe arierate, e normal dacă ai lucrări în lucru şi altele noi. 58 de lucrări sunt pe alimentări cu apă, 51 pe canalizare şi staţii de epurare, 160 pe drumuri, 8 poduri şi podeţe şi 23 preluate de la Ordonanţa 7 din 2006’, a spus Cîlea.

Cele 22 de milioane de lei au fost repartizate de CJ Vâlcea pentru 111 lucrări, 105 în derulare şi 6 noi.

Banii se vor distribui către 82 de localităţi, cele care au avut lucrări de infrastructură. Criteriile de acordare au fost: data de semnare a contractelor, stadiul fizic de realizare, populaţia deservită de lucrarea respectivă şi procentul de cofinanţare.

‘Ultimul criteriu nu l-am luat în seamă pentru că nu sunt bani. Cei care au avut baze sportive, trebuie să mai aştepte, pentru că priorităţi au fost lucrările de infrastructură. Îi invit pe toţi primarii din cele 82 de localităţi să vină să semneze contractele, eu le-am luat de la Bucureşti. În regim de urgenţă se va semna ordinul ministrului de alocare a acestor bani care vor intra în contul primăriilor până de Paşte’, a precizat Cîlea. AGERPRES/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *