Ion Bebe Streinu: ”Drumurile si Căminul Cultural sunt prioritățile mele”

Asta dincolo de atragerea de investitori privati, spune primarul comunei Șirineasa, acesta considerând că localitatea trebuie să fie una receptivă pentru cei care doresc să dezvolte afaceri, astfel încât să fie absorbită forța de muncă.

”Nu contest, orașul Băbeni din apropiere este un magnet pentru forța de muncă din Șirineasa dar sunt covins că poziționarea comunei noastre în apropierea drumului național și la intersecția a două drumuri județene foarte importante pentru județ, sunt premise pentru dezvoltarea de afaceri în zonă. Șirineasa este o localitate deschisă și așteptăm orice persoană care dorește să investească aici, fie în mica industrie, fie în servicii, fie agro. Asta ar însemna absorbția forței de muncă”, spune Ion Bebe Streinu.

În ceea ce privește, prioritățile administrației publice locale, acestea se concentrează pentru definitivarea infrastructurii rutiere, reabilitarea și modernizarea drumurilor comune și sătești, fapt care ar genera o dezvoltare pe sectorul de locuințe noi și prin atragerea de noi locuitori, având în vedere că distanța până la Râmnicu Vâlcea este de nici 25 de km.

”Și căminul cultural, vechea problemă a comunei noastre. Am speranța că în acest an, lucrurile din documentație vor fi lămurite, situația a fost în mare parte deblocată și vom avea un cămuin cultural modern, elegant aici, în Șirineasa”, mai adaugă primarul Streinu.

Căminul Cultural din Șirineasa a fost un fenomen cultural începând cu anii 70, aici lansându-se cu succes ansamblurile vâlcene ale Călușarilor. Aici au funcționat înainte de 1989, mai multe festivaluri de muzică, hora satului și alte evenimente cu caracter cultural artistic care atrăgeau populație din comunele vecine – Popești, Pesceana, Galicea și Băbeni.

Chiar și în anii de după 1990. Căminul Cultural din Șirineasa a fost un loc de socializare pentru tinerii de pe Valea Luncavățului.

În anii 2000, din cauza degradării avansate, căminul cultural din centrul civic a fost închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *