Investitorii sunt interesați de a dezvolta afaceri în comuna Alunu

Primăria Alunu afre  6 proiecte depuse pentru finanțare. Un număr de 5 dintre acestea sunt depuse la Compania Națională de Investiții și unul pe PNRR.

Este vorba de asfaltarea a 10 km de drumuri locale ; reabilitarea și modernizarea conacului Săndulescu ; realizarea unui complex sportiv de liga a 2-a ; un bazin de inot ; decolmatarea sursă apă și ultimul proiect depus la PNRR – reabilitarea termică a blocurilor.

”Vom vedea care sunt criteriile finale pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și vom muta dintre cele care sunt la CNI, dacă există șansele unei finanțări mai rapide. Normal că prioritare sunt drumurile”, spune primarul Cristian Birăruți.

Însă cel mai important aspect de menționat, este faptul că localitatea Alunu este căutată de investitori. Aici, în afară zonei miniere, există și alți agenți economici importanți, pentru că există o resursă industrială puternică.

”Trebuie să ne gândim și la acest aspect. Că mai devreme sau mai târziu, fie că ne place sau nu, mineritul se va desființa. Comuna Alunu depinde de minerit. De aceea trebuie deja să ne gândim la economia post minerit și la ce putem face după acest capitol. Trebuie să identificăm soluții, să deschidem comuna pentru investitori care treptat să preia motorul economic al localității. Vedem ce înseamnă în Valea Jiului, colapsul mineritului și nu trebuie să ajungem aici. Da, avem discuții avansate cu investitori care vor să dezvolte aici afaceri”, mai adaugă edilul din Alunu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *