Investitori interesaţi de zona Lacul lui Orlea din Orleşti

“Deja, sunt câţiva investitori interesaţi de zona lacului. se interesează e preţul pământului, de utilităţi, de drumul când va fi gata. Pentru moment, cred că vorbim de cabane sau bungalouri. În ceea ce priveşte drumul, este în proiect de a fi asfaltat în această vară. El era mai devreme dar a venit criza asta. De altfel, lucrurile au fost întârziate în toată localitatea”, spune primarul Constantin Cirstina.

Primarul Constantin Cîrstina doreşte ca acest nou punct de atracţia să dezvolte un turism care să combine coordonată viticolă, cu cea de agrement.

Este locul unde s-a forat deja pentru puţul de apă. Tot drumul care urcă spre lacul lui Orlea va fi asfaltat. Este un loc cu adevărat plin de legende, are un pitoresc aparte prin lacul care nu seacă niciodată, panorama Luncii Oltului este unică.

Este locul unde se termină 7 dealuri, punctul maxim de frumos din lunca Oltului, locul unde simţi cum pământul se învârte ca într-un efect fotografic 3D, şi se văd marginile lumii. Este o minune unde îngerii îşi ostoiesc setea.

Legenda locului, spune că acum peste 600 de ani, Mircea cel Bătrân a urcat pe aceste culmi şi chiar aici ar fi locul unde marele rege ar fi spus, „Io Mircea Voievod”, atunci când cei doi fraţi, căpitanii Orlea, au primit în dar iazurile de jos, câmpiile Orleştiului şi dealurile cu vii. Aici Mircea a poposit preţ de 3 zile.  Chiar lângă Lacul din vârful dealului.

Un lac care vine din pământuri şi nu seacă niciodată, de vara, când temperaturile trec de 40 de grade, aici e răcoare iar vitele se adapă cu apa rece din frumosul lac întins în pădurea de salcâmi.

Legendele mai spun că aici, lângă lac a fost un turn roman care privea spre sud spre Rusidava, spre est, dincolo de Alutus iar la vest spre marginea lumii. La nord se vedeau munţii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *