Investiții uriașe private și publice anunțate în municipiul Drăgășani

Grupul industrial Coskunoz din Turcia, prezent deja în Drăgăşani, a anunţat o investiţie de peste 20 de milioane de euro în următorii ani, în construcţia unei fabrici de componente auto.

Fabrica de la Drăgăşani este planificată să înceapă producţia în masă în 2021 şi se aşteaptă să aibă o cifră de afaceri iniţială de 37 de milioane de euro cu o capacitate de prelucrare de 27 mii tone oţel pe an în prima fază.

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Hakan Inceler, directorul general al Coşkunöz Metal Form, a reamintit că au înfiinţat MA Coşkunöz în 2002 pentru a satisface nevoile industriei de aprovizionare cu automobile.

“Mulţumim României şi dumneavoastră pentru că ne-aţi oferit oportunitatea să investim în ţara dumneavoastră. Am venit în România în asociere cu două companii, una din Italia şi una din Turcia, specializate în industria auto-automatizată. Azi sprijinim Dacia, dar, de asemenea, studiem noi investiţii sau oportunităţi, cum ar fi Ford, şi venim cu o istorie de 70 de ani în spate. Vă mulţumesc din nou pentru această şansă”, a declarat Hakan Inceler, directorul general al Grupului Coskunoz.

Și Primăria din Drăgășani derulează investiții în această perioadă, Cristian Nedelcu menționează peste 14 milioane de lei care vor fi alocați pentru dezvoltarea și modernizarea a mai multor obiective: Reabilitarea corupurilor F și G de la Liceul Brătianu, strandul acoperit Batca, finalizare Palatul Culturii dar și mai multe drumuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *