Investitii uriașe în rețeaua de apă din Titești, în anul 2023, inclusiv captarea unui nou izvor

Se prea poate astfel, ca aici, la Titeşti, să fie leagănul naşterii marii dinastii a Basarabilor, locul de mormânt al primului rege valah – Tihomir Basarab. Tihomir Basarab, tatăl lui Basarab I, cunoscut şi ca Negru Vodă, domnitor al actualei Oltenii, unii istorici spun că ar fi fiul lui Seneslau, cel care reuneşte ambele cnezate al lui Litovoi şi Seneslau.

Titeştiul un sat care sprijină munţii, în inima Loviştei poate fi pe drept cuvânt asemuit unui mic village elvetic, unde casele frumoase, portul ardelenesc, accentul molcom contruieşte o adevărarată fortăreaţă de frumos.

Administrația Daneș spune că a încheiat foarte bine exercițiul financiar pe 2022 urmând ca în 2023 să fie demarate o serie de proiecte care vor spori gradul de confort al locuitorilor.

În acest sens, primăria din Titești a alocat fonduri pentru conservarea tradițiilor loviștene, se vor achiziționa 15 costume populare, va fi reabilitat complet muzeul loviștean amenajat în cadrul școlii gimnaziale din comună, prin lucrări de urgență la acoperiș.

Totodată se face documentația pentru construirea unui cămin cultural care să aibă o sală de festivități, unde să aibă loc spectacole, reprezentanții de teatru, de muzică, de folclor susține primarul Cătălin Daneș.

În paralel pentru acest an, societatea care gestionează rețelele de apă a început reabilitarea întregii magistrale din localitate, a stației de clorinare, montarea de regulatoare, apometre, vane,  filtre, captarea unui nou izvor de la o distanță de 4 km  pentru a nu a avea sincope în ceea ce privește alimentarea cu ape și chiar extinderea acesteia.

Prin GAL, primăria urmează a achiziționa o vidanjă care va completa parcul instituției.

Nu în ultimul rând, se așteaptă dezghețul pentru a demara programul de investiții Anghel Saligny pentru a fi definitivată întreaga infrastructură stradală din localitate.

În acest an se va amenaja o parcarea la școala gimnazială și o statie de încarcare prin AFM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *