Investiții și proiecte noi pentru comuna Făurești

Primarul din Făurești, Marius Irimia, și-a propus ca, împreună cu echipa din cadrul primăriei, să depună tot efortul pentru dezvoltarea și evoluția localității. Astfel că, încă din primul an de mandat, proiectele implementate sunt de impact pentru binele și în folosul comunității.

De curând, fântânile stradale amplasate pe drumul județean ce străbate comuna Făurești, au fost reabilitate, iar Marius Irimia, primarul localității, spune că, foarte multe persoane care tranzitează localitatea, opresc autoturismele și iau apă în multe recipiente, de aceea a hotărât să reabiliteze primele două fântâni. Le-a împrejmuit, acoperit, a instalat băncuțe, a făcut analizele apei, iar rezultatele vor fi inscripționate pe câte o plăcuță care va fi montată la fiecare fântână.

”Am tot văzut oameni care veneau din comunele învecinate respectiv: Diculești, Iancu Jianu, autoturisme din Dolj, București care, iau apă cu bidoanele și, de aceea, am hotărât să amenajăm corespunzător aceste două fântâni și să facem și analizele. Deocamdată, am făcut doar două și mai sunt încă trei fântâni stradale care, în urma rezultatelor analizelor apelor, le vom reabilita și pe acelea.”, a declarat edilul.

De asemenea, terenul de sport de lângă căminul cultural a fost reabilitat și amenajat cu o nocturnă, iar alături s-a amenajat un spațiu acoperit unde să se poată socializa în timpul meciurilor de fotbal sau a altor evenimente ce se desfășoară la căminul cultural.

Considerând că nevoia de joacă a oricărui copil poate fi petrecută într-un spațiu primitor, edilul a mai amenajat un parc, cu un loc de joacă, pentru ca și copii din satul Făurești să se bucure de leagăne, tobogane sau balansoare.

În urma proiectelor implementate, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, comuna Făurești a primit  finanţare pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea dispensarului medical, iar edilul dorește ca, după  realizarea aceastei investiţii, să înfiinţeze şi un cabinet stomatologic. Un alt proiect care a fost aprobat şi este finanţat este reabilitarea, extinderea și modernizarea Școlii gimnaziale, din satul Bulgeţani, unde învaţă 200 de copii, iar alte două proiecte sunt depuse Compania Naţională de Investiţii pentru Centrul Cultural şi o sală de sport, iar ultimul proiect depus prin Grupul de Alianță Locală, vizează achiziția unui tractor dotat cu mai multe cu echipamente.

Claudia POPA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *