Investiţii noi în infrastructura comunei Goleşti

Goleştii. Atunci când intri într-o casă frumoasă, te întâmpină un living elegant. Acesta este Goleştiul. Că vii pe drumul vechi al Argeşului, căzut, plin de gropi, că vei veni dinspre autostradă, gazda primă este aşezarea Goleştilor. Una dintre comunele care va juca, economic, cel mai important rol într-o Vâlce dezvoltată.

Pentru că, peste cinci ani doar, judeţul nostru va conta, centrul de greutate se va muta fix pe axa Budeşti – Milcoiu – Goleşti. Drumul de intrare va cunoaşte, astfel, dealurile frumoase ale comunei situate, aşa cum am mai scris, ca o gardă regală a oraşului nostru.

Cu doar 11 km de rețea de alimentare cu apă, comuna Golești a primit de la Ministerul Dezvoltării finanațare în valoare de 8,024,410 lei,  pentru  obiectivul ”înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în satele Popești, Gibești, Opătești, Girgiuveni și Vătășești” și 90,178.20 pentru dotarea cabinetelor medicale  din satul Popești, comuna Golești.

Primarul Dumitru Ropină a declarat că acest proiect de extindere sistem de alimentare cu apă în cele cinci sate va ridica nivelul de trai al oamenilor, rămânând ca pentru celelalte proiecte să găsească alte surse de finanțare.

Pentru Goleşti, perspectivele sunt bune, criteriile pot fi îndeplinite, având în vedere rolul de pivot pe care îl va juca această localitate în perspectiva autostrăzii. Nu trebuie omisă latura turistică. Aşadar, la finalul celor cinci ani de proiecte implementate de administraţia din Goleşti, se poate spune foarte clar că, la est de Râmnicu Vâlcea, localitatea păstorită de Ropină şi Mitrache, va fi atât cartierul de est, liniştit al Râmnicului, ecologic şi relaxant, dar şi un pivot economic pe calea celui mai important culoar de tranzit al României. De la Goleşti şi până la viitoarea autostradă vor fi doar 1o kilometri.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *