Investiţii în infrastructura rutieră şi turistică a staţiunii Călimăneşti-Căciulata

Staţiunea Călimăneşti-Căciulata se află în proces de reabilitare în privinţa infrastructurii rutiere, declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Florinel Constantinescu.

‘Lucrăm la toate străzile care străbat staţiunea. Avem în jur de 2,5 miliarde de lei vechi alocaţi pentru arterele de circulaţie. Nu am omis de aici zonele suburbane, mai ales că aici au apărut multe pensiuni turistice şi este normal ca turiştii să aibă drumuri bune de acces’, a precizat primarul.

El spune că vor fi reabilitate inclusiv drumurile care merg spre izvoare, spre mănăstiri, dar şi parcurile din staţiune.

‘Să sperăm că în acest sezon turiştii vor lua din nou cu asalt staţiunea noastră. Dacă vom avea ca de 1 mai şi de Paşte prezenţă aici, atunci chiar va fi un succes. Am remarcat faptul că şi hotelierii au început să-şi îmbunătăţească şi să vină cu noi oferte faţă de anii precedenţi, mă refer la terenuri de sport, piscine, drumeţii, etc.’, a precizat edilul din Călimăneşti.

Însă, cel mai mare proiect turistic, care se află în derulare în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, este ‘Mirajul Oltului’, finanţat din fonduri europene. Vor fi construite astfel un Aqualand, terenuri de sport multifuncţionale, două debarcadere şi un vaporaş de croazieră, care va naviga pe râul Olt, între Căciulata şi Călimăneşti.

Staţiunea Călimăneşti-Căciulata se află la 20 km de Râmnicu Vâlcea, la intrarea în defileul Oltului şi este declarată staţiune balneologică de interes naţional. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *