Investiţii în infrastructura rutieră, în parcuri dar şi în educaţie în comuna Costeşti

Comuna muzeu, staţiunea regală de la începutul veacului XX, Costeştiul este perla vâlceană din Depresiunea Horezu, localitatea care tivuieşte Muntele Stogu şi ia lumină de la Mănăstirile sfinte ale Bistriţei şi Arnotei.
Pimarul Marius Toma Peștereanu consideră are datoria de a o dezvolta și moderniza în atragerea turismului monahal și agroturistic, stimularea forţei de muncă, atragerea tinerilor înapoi acasă, asigurarea infrastructurii atât de utilităţi cât şi cele care privesc sănătatea şi siguranţa oamenilor.
”Cu două renumite mănăstiri, Arnota și Bistrița, dar și 10 biserici, putem dezvota un turism monahal, dar și agroturismul ar merge foarte bine, pentru ca avem peisaje minunate, avem trasee montane, unde turiștii se pot relaxa în cadru natural, cu munte, defileul Bistriței, peștera Liliecilor și multe altele. Iar pentru a facilita o dezvoltare rapidă a turismului, noi, administrația publică locală, trebuie sa asigurăm infrastructura ruieră și utilitățile. Am depus la Ministerul Dezvoltării trei proiecte, din care unul pentru modernizarea drumuri de interes local, în lungime de 3,7 km, altul pentru dotarea cu mobilier, calculatoare etc, la școala din Costești și altul pentru modenizarea centrului civic”
Proiectele argumentate ale primarului Toma Peştereanu au fost aprobate iar a 7 -a staţiune a Vâlcii va mai face un pas pentru a fi oficial declarată destinaţie turistică.
Prin PNDL2, Costeştiul a primit finanţare pentru reabilitare, modernizare şi dotare Şcoală Gimnazială Ferigile, în valoare de 2,963,101 lei, pentru asfaltare infrastructura stradală stradală în valoare de 3,412,665 lei. Lucrările la şcoala au fost scoase la licitaţie.
Şi prin ADI Costeşti – Bărbăteşti – Pietrari, a fost semnată suma de 200 miliarde vechi pentru construirea unui pol regional puternic, cu legături directe între localităţi şi consolidarea Drumului Mănăstirilor de sub Munte.
În această primăvară va începe amenajarea parcului de la Brutărie, de 3000 de metri pătraţi, cu trei zone pentru copii, tineri şi vârstnici, unde se poate juca şah, table sau socializare.
De altfel, comuna Costeşti se poate lăuda cu 60 de tineri care au împlinit 18 ani şi pe care primăria îi va premia de Sărbătoarea prilejuită de Izvorul Tămăduirii. Tot atunci vor fi premiate şi cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Sărbătoarea se va încheia cu un frumos concert susţinut de celebra solistă de muzică pop Giulia.
AP