Investiţii în infrastructură în Titeşti, cocheta localitate montană din Ţara Loviştei

Comuna Titeşti este una din cele 5 comune loviştene, situată în frumoasă căldare montană a părţii estice a Masivului Făgăraş, zonă plină de istorie, de legende, aşezare de peste 2000 de ani, din timpul Imperiului Roman, din perioada căruia, se văd şi azi ruinele fostului castru roman.

Vorbim de o comună mică dar cu multe investiţii şi proiecte, unele cu finanţare europeană. E vorba de Biserica veche de peste 3 secole din centru comunei, o bijuterie rămasă peste timp, cu hramul sfinţii Mihail şi Gavril. Aici s-au alocat sume necesare studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic .

Primăria Titeşti a finalizat construcţia podului de la Nicodim şi amenajarea drumului din Tăruri, din zona Cimitirului Vechi. Este vorba pod pietanonal şi pentru atelaje, lung de 4 metri şi lat de 3 metri, drumul de legătură între un drum comunal şi unul sătesc,

„Este un drum pe care dorim să-l asfaltăm, dincolo am reuşit introducerea în intravilanul localităţii şi sunt foarte multe loturi de casă şi este clar că putem vorbi de o extindere a habitatului în această zonă.”, spune primarul Cătălin Daneş.

La nivel de lucrări comunitare, pot fi menţionate achiziţionarea unei centrale noi pentru Şcoala Gimnazială din Titeşti, construirea toaletelor în interiorul unităţii şcolare, cu separaţie pentru cele care deservesc grădiniţa.

în satul Bratoveşti, în prezent se amenajează gardul, împrejmuirea Căminului Cultural şi a şcolii primare. Şi tot la Bratoveşti administraţia are în vedere construcţia unui nou pod în punctul Gheorghe Sofia.

Comuna Titeşti este cea maui mică localitate lovişteană dar este considerată din punct de vedere geografic inima acestei frumoase depresiuni montane şi se speră că, odată cu asfaltarea DN 7D, să se dezvolte turismul, pentru că zona este de un pitoresc absolut.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *