Investiții în deruluare de peste 27 de milioane de lei în comuna Stoenești

Gheorghe Dumbravă este cunoscut drept edilul care a reușit să transforme radical localitatea, în două mandate. El a reușit să asfalteze majoritatea străzilor, să aducă apa și canalizare și în cele mai îndepărtate sate.

Comuna Stoenești are un program amplu de investiție în rețeau de gaze naturale și va continua proiectul de asfaltare de drumuri. Satul Zmeurăt este propus pentru zona agro-turistică, o zonă plină de pitoresc iar Valea Govorei pentru zona de camping.

În acest moment sunt în diferite stadii de implementare mai multe proiecte a căror valoare depășește 27 de milioane de lei.

Este vorba de un proiect integrat: înființare sisteme centralizate de alimentare cu apă și canalizare menajeră în localitatea Piscu Mare, Neghinești, Deleni, Popești și Gruiu, Valoarea totală fiind de peste 11 milioane lei. Avem extindere rețea de canalizare menajeră în comuna Stoenești, peste 10 milioane lei. Și o altă extindere a sistemului de alimentare cu apă în satul Zmeuratu. 

De menționat și lucrări de intervenție privind modernizare și extindere a Școlii Gimnaziale Stoenești, cu o valoare de peste 3,1 milioane lei. Și construire grădiniță parter, cu program normal, localitatea Dobriceni, peste 1 milion de lei.

Este deja o certitudine că în ultimii ani, în Stoenești au fost câteva sute de tranzacții de terenuri, cu cât localitatea își pune la punct infrastructura, cu atât există o migrație din ce în ce mai mare.

”Dar avem și reguli stricte. De a respecta regimul de construcții prevăzut în Planul Urbanistic General. Vrem să avem și pe viitor o localitate dezvoltată armonios, fără acea senzație de înghesuit. Tocmai acesta este motivul pentru care localitatea este una căutată”, adaugă Dumbravă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *