Investiţii importante care au schimbat complet faţa localităţii Livezi

Livezi este o comună emblematică în Valea Olteţului, comună oltenească, veche vatră românească, de unde au plecat oameni care au schimbat istoria chiar. Şi ne referim aici la Pia Brătianu doar.

Ţărani – eroi, fii şi fiice de ţărani care au învăţat carte în şcolile modeste din sat şi au plecat, devenind profesori, medici, inventatori, într-un cuvânt, „oameni care fac cinste locului”, boieri care au avut moşiile în acest colţ de ţară şi care şi-au adus şi ei contribuţia la prosperitatea satelor ctitorind din banii proprii şcoli şi biserici, nume de generali militari iluştrii care au contribuit la făruirea României Mari, acesta este tabloul Liveziului.

Nu mai puţin de 500 de miliarde de lei vechi, sume care niciodată nu au fost atrase vreodată în această localitate, au fost semnate pentru proiecte care efectiv vor moderniza Liveziul şi vor recupera  handicapul faţă de celelalte comune vâlcene

Administrația publică locală are ca priorităţi alimentarea cu apă, canalizarea și asfaltarea drumurilor comunale. Stefan Verdeș, primarul localității, își dorește ca în mandatul său să termine toate obiectivele pe care și le-a propus astfel încât, comunitatea din Livezi să beneficieze de apă curentă, canalizare și drumuri asfaltate.

„Vorbim de 10 km de drumuri de interes local, drumuri care sunt practic imposibil de folosit când plouă. Oameni izolaţi, oameni la care nu putea ajunge ambulanţa, oameni care din păcate şi decedaţii şi-i duceau în braţe. Aceşti oameni au fost ignoraţi ani buni”, spune edilul din Livezi.

Mai mult, în scurt timp, în localitate va fi inaugurată o altă ramură industrială şi anume industria extractivă. Dar vom reveni cu amănunte atunci când vom avea mai multe date.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *