Investitii de peste 115 milioane de euro, la Râmnicu Vâlcea, în cadrul noii Companii Române de Chimie

Chimcomplex anunţă investiţii de 115 milioane de euro pentru dezvoltarea noii Companii Române de Chimie, constituită din cele două mari platforme chimice româneşti – Vâlcea şi Borzeşti, conform unui comunicat al companiei, remis marţi AGERPRES.

Astfel, în urma unui plan de afaceri pe 5 ani validat prin acordarea finanţării internaţionale de către Credit Suisse Londra şi VTB Bank, în valoare de 164 milioane de euro, compania va depăşi în 5 ani pragul de un miliard de euro cifră de afaceri, devenind astfel cel mai important jucător din industria chimică din regiune, arată sursa citată. 

„Lansăm cel mai amplu proiect de integrare economică din industria chimică din ultimii 20 de ani. Suntem optimişti şi ne bazăm pe încrederea şi colaborarea dintre echipa noastră şi cea de la Vâlcea, dar şi pe expertiza şi ambiţia altor profesionişti din ţară care doresc să ni se alăture. Avem un plan de afaceri bine structurat, construit pe principii de eficienţă economică, investiţii masive, relansarea cercetării şi dezvoltarea pe orizontală a ambelor combinate”, a declarat omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex.

Compania estimează că va creşte producţia anuală cumulată de la 500.000 de tone la 700.000 de tone pe an şi va dubla productivitatea muncii în următorii 5 ani, prin demararea unui program susţinut de investiţii în cercetare şi inovaţie, unde se va aloca 8% din totalul investiţiilor planificate, adică de 4 ori mai mult decât ceilalţi jucători din regiune.

„Principalele oportunităţi de dezvoltare a noului pol industrial regional sunt cererea puternică atât pe piaţa internă cât şi externă, experienţa în domeniul industriei chimice, viziunea şi expertiza echipei de management precum şi sustenabilitatea economică a opţiunilor identificate şi analizate de Chimcomplex”, se arată în comunicat.

Comisia Europeană (CE) a solicitat luni României să recupereze ajutoare de stat incompatibile în valoare aproximativă de 335 milioane euro acordate Oltchim de la privatizarea eşuată a societăţii petrochimice, în septembrie 2012.

De asemenea, Comisia a concluzionat că, deoarece au achiziţionat activele în condiţiile pieţei, societăţile care le-au cumpărat nu au beneficiat de ajutoarele acordate anterior societăţii Oltchim. Aceasta înseamnă că răspunderea pentru rambursarea ajutoarelor îi revine Oltchim.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *