Investitii care vor începe în comuna Copăceni, în această toamnă

Întinsă pe valea râului Cerna, comuna Copăceni a fost una dintre localitățile cele mai bogate pe vremea comunismului. Nefiind CAP, oamenii își dirijau și munceau în voie pământurile, își creșteau animale, și astfel, comuna a devenit prosperă. Tironel Gheorghe Tâmplărescu, primarul localității, a relatat încă de la începuturi, cum bogăția de dinainte de Revouție a dispărut treptat, treptat și an după an, tinerii neavând un loc de muncă au plecat la muncă în străinătate, iar Copăceniul s-a depopulat, având în prezent doar populație îmbătrânită.
Satele comunei Copaceni, sunt situate într-o arie etnografică a cărei specificitate este dată de confluenţa muntelui cu subcarpaţii. De la arhitectură la port cât şi celelalte manifestări ale genului popular întalnim între Jiu şi Olt şi aria menţionata, particularităţi care disting zona la mijlocul căreia se află azi Copăcenii.
Acum 10 ani, În Copăceni nu era un metru de asfalt. Ușor, ușor, a fost renovat dispensarul medical, casa de cultură, s-au construit două poduri, s-au asfaltat cinci kilometri de drumuri, s-a construit baza sportivă, iar rețea de alimentare cu apă este azi în proporție de 90%. Nu este sistem de canalizare, dar localitatea se află în masterplanul ADI APA Vâlcea. Prin GAL, am fost achiziţionat un tractor, absolut necesar pentru primărie.
Pentru această toamnă edilul Tironel Tâmplărescu spune că intră în moderbizare următoarele artere: Drumul Bazinelor, Drumul Gării, Drumul Pojorâtu, Drumul Gemeni, Drumul Bondoci, Drumul Gătejei si construirea unui pod peste râul Cerna, în punctul ACF
AP