Investiție privată de 30 de milioane de euro în Galicea care include și 100 de locuri de muncă

Una din cele mai mari companii din industria agro-alimentară din România investește în comuna Galicea într-o fabrică, peste 30 de milioane de euro și va genera aproximativ 100 de locuri de muncă.

Este vorba despre o unitate de procesare deșeuri animale și trasformarea acestora în mâncare pentru câini.  Investiția aparține concernului La Provincia, unul dintre cei mai puternici agenți economici din județul Vâlcea.

Din cauza unor temeri și a unor speculații apărute în jurul investiției, primarul din Galicea, Florin Mărăcine a organizat o întâlnire între cetățeni, conslieri locali și reprezentanții companiei.

O întâlnire foarte benefică, unde reprezentanții companiei au oferit asigurări comunității că întreaga investiție respectă normele de mediu, că toate utilajele sunt aduse din Danemarca (stat cunoscut pentru strictețea regulilor de mediu) și că nu va exista nicio poluare a zonei, procedurile prin care vor fi procesate resturile animaliere (gheare, cioc, pene) transformarea acestora în făinuri speciale și uleiuri pe care ulterior le vor procesa în hrană pentru câini, așadar întreaga procedură va respecta toate normele de mediu.

Mai mult, reprezentanții au precizat că au nevoie de 100 de angajați iar Primăria spune că firma aduce și un alt mare benficiu comunei.

”În procesul lor industrial au nevoie de gaze, în acest sens, avem o șansă în plus pentru a putea introduce rețeaua de gaze naturale in Galicea. Ceea ce va spori gradul de investitori privați care vor dori să dezvolte aici afaceri. Doar în ultimii ani, am reușit să atragem 5 investitori de calibru și suntem în discuții cu alții pentru a dezvolta economic localitatea noastră în a atinge un prag de independență financiară”, susține Florin Mărăcine.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *