Investiția pentru parcul fotovoltaic din Mădulari va primi finanțare

După semnarea contractului privind înființarea unui parc fotovoltaic în comuna Mădulari pe o suprafață de șase hectare, administrația locală așteaptă acum finanțarea acestuia, urmând ca, imediat să fie dat startul investiției. Ion Daniel Dimulescu, primarul localității spune ca s-a semnat contractul de luna trecută, iar investiția va fi amplasată în satul Mădulari și va alimenta cu energie electrică mai multe comune. ”Proiectul se derulează printr-o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară formată din comunele: Amărăști, Mădulari, Crețeni, Glăvile, Pesceana și Mitrofani. Beneficiile acestui parc fotovoltaic sunt considerabile, deoarece vor aduce fonduri consistente la bugetele locale ale unităților administrativ teritoriale, prin faptul că, energia electrică la toate școlile, primăriile, ilumint public ori alte instituții publice va fi furnizată din parcul fotovoltaic, astfel nu vom mai achita facturi imense la operatorul de enegie electrică.”, spune primarul Dimulescu.

 

Șapte km de drumuri vor fi asfaltate

Acesta a adăugat că ”avem o comună frumoasă, dar care nu are o strategie de dezvoltare locală, care să fie aprobată în consiliul local. Am gândit o asemenea strategie de dezvoltare pe care doresc să o pun în practică.  Vreau să renovez școala, se asfaltează doi kilometri în satul Bănțești și se termină podul peste pârâul Beica. Avem un proiect care cuprinde asfaltarea a șapte kilometri și accesul la 20 de poduri, la intrările în curțile oamenilor și încă opt ulițe. S-a realizat ridicarea topo, urmeaz avizele și apoi depunem proiectul.”

 

Satul Bănțești, aproape izolat

Alunecările teren amenință toate satele comunei, dar cel mai expus și în pericol este satul Bănțești. Ultima alunecare de teren s-a produs lângă drumul comunal 63 și există riscul ca satul Bănțești să rămână izolat, deoarece acest drum este singura cale de acces. În Bănțești sunt circa 200 de familii și singura grădiniță funcțională. ”Pentru această alunecare de teren am documentația făcută și are o valoare de 16 miliarde de lei. Așteptăm acum să primim fondurile necesare pe calamități pentru a putea demara lucrările de stabilizare a solului, ziduri de sprijin, si reabilitarea drumului comunal”, a declarat Dimulescu.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *