Inundațiile din Golești sunt un motiv în plus pentru a grăbi modernizarea DN 73C (legătura cu autostrada))

Zeci de gospodării din comuna Goleşti au fost afectate de inundaţii, vineri, în urma unei furtuni puternice, care a determinat şi o viitură pe DN 73C şi pe o stradă din aceeaşi localitate, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger.

Circulaţia pe DN 73C, la Goleşti, a fost întreruptă pentru câteva zeci de minute şi a fost reluată pe ambele sensuri după intervenţia pompierilor şi a echipelor de voluntari din localitate, potrivit agerpres.ro.

În localitatea Goleşti este afectată de viitură şi o stradă care face legătura cu satul Gibeşti, iar circulaţia pe această stradă s-a desfăurat doar pietonal.

”A fost dezastru, două văi care de regulă nu au debit, vara nu există, au adunat apele de pe versanți și au produs această undă de viitură. S-a interevenit de vineri în toate punctele critice pentru a debloca situația. Avem un sat izolat, drum distrus”, spune primarul Adrian Mitrache.

Un motiv în plus ca autoritățile guvernamentale să facă rapid demersuri pentru modernizarea acestei zone, DN 73C, care ar urma să fie legătura Râmnicului cu autostrada Sibiu – Pitești.

Cele două văi care adună apele de pe versanți vin din zona Piatra, zonă unde se petrec alunecări de teren și unde nu există un suficient drenaj.

Despre această bretea s-a vorbit mult în ultimii ani. Inițial a fost considerată Lotul 6 al autostrăzii în timpul guvernării Ponta, apoi a fost scoasă în timpul guvernării Grindeanu, ulterior a fost din nou introdusă de guvernarea Orban. Apoi a dispărut din nou și a fost trecută pentru PNRR. A fost și de aici scoasă și se vorbește despre o introducere pe Planul Operațional 2021 – 2027.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *