Inundaţii în Vâlcea. 15 gospodării la Băbeni (I)

Efective ale Ministerului Afacerilor Interne intervin in continuare in 25 de localitati din judetele Dambovita, Giurgiu, Olt, Teleorman, Arges, Dolj, Valcea si Ilfov, pentru limitarea efectelor meteo periculoase, la acest moment nefiind localitati izolate si nici persoane in pericol, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, intr-o declaratie de presa la sediul ministerului.

Purtatorul de cuvant al MAI a adaugat ca, la aceasta ora, mai sunt probleme pe trei drumuri judetene.

In Dolj, raul Teslui a inundat drumul judetean 641 pe o portiune de 75 m, circulatia autoturismelor fiind deviata pe rute ocolitoare. Pe DJ 653, in comuna Schitu se circula cu restrictii, iar pe 644 A – comuna Morunclav, se circula pe un singur sens. In aceasta dimineata, in 20 de localitati din judetele Galati, Prahova, Vrancea, Bacau, Mehedinti si Valcea era intrerupta alimentarea cu energie electrica, dar echipele de interventie erau deja in teren pentru remedierea situatiei”, a afirmat Monica Dajbog.

Ea a precizat ca sambata dimineata hidrologii au emis un nou cod galben valabil pana la ora 18.00.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe afluentii Oltului aferenti sectorului Sf. Gheorhge – Feldioara, judetul Brasov. Conform specialistilor, aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele superioare ale raurilor Tarlung, Ghimbasel si Barsa. Totodata a fost emis un cod portocaliu de inundatii valabil pana la ora 18, pentru raurile din bazinul Teleajean si bazinul superior al raului Prahova„, a declarat Monica Dajbog.

Ea a reamintit ca in cadrul videoconferintei care a avut loc vineri, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a cerut activarea Comitetelor Judetene pentru Situatii de Urgenta si a grupelor operative de la nivelul Inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele aflate sub atentionari de cod galben sau portocaliu.

Aceste masuri se mentin in toate judetele aflate in continuare sub atentionari meteo„, a precizat Dajbog.

Purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca, in ultimele 24 de ore, peste 1.200 de efective ale MAI cu peste 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase in 54 de localitati din 12 judete.

Apele au inundat 20 de locuinte din judetele Olt, Mehedinti, Valcea si Giurgiu, si 66 de curti si gradini din Olt, Dambovita, Mehedinti, Arges, Valcea, Gorj, Ilfov si Giurgiu„, a adaugat Monica Dajbog.

Ea a precizat ca, in cursul noptii trecute, 50 de pompieri, politisti, jandarmi si militari de la MApN au actionat in localitatea Babeni, judetul Valcea, unde digul canalului colector care traverseaza orasul s-a fisurat, existand riscul de inundatii, cat si pentru pregatirea evacuarii preventive a aproximativ 70 de persoane din locuintele situate in zona de risc.

‘La aceasta ora se continua lucrarile la intarirea digului cu forte ale ISU ale MApN si din partea autoritatilor locale”, a precizat Dajbog.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *