Inundaţii în Râmnicu Vâlcea în mai multe puncte din cartierele Copăcelu şi Căzăneşti

Circulaţie cu restricţie pe DN 67, Râmnicu Vâlcea – Horezu, din cauza mai multor puncte unde apa scursă de pe versanţi a traversat şoseaua, canalele pluviale nemaifăcând faţa debitelor crescute

“Plouă de 24 de ore la care se adaugă şi topirea zăpezilor de pe versanţi. Asta îngreunează foarte mult intervenţiile dar echipele deja sunt mobilizate în aceste puncte din Căzăneşti şi Copăcelu, pentru a dirija apele spre zonele de subtraversări. Vom lucra toată noaptea, din păcate prognozele anunţă precipitaţii până duminică aşa că vom avea activitate nonstop. În Râmnic momentan canalizarea face faţă debitelor de apă dar şi aici vom monitoriza zonele cu probleme. Avem în vedere Goranu, Cetăţuia, Morilor, acolo unde apele de pe versanţi pot produce probleme”, spune primarul Mircia Gutău.

Compania de Drumuri recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă pe DN 67, mai ales în zonele afectate de inundaţii.

În tot judeţul sunt monitorizate cotele râurilor, Vâlcea fiind sub avertismente hidrologic de posibile viituri.

Totodată sunt monitzorizate şi focarele cu alunecări de teren, în condiţiile în care prognozele meteo indică precipitaţii continue până duminică.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *