Într-un Râmnic sărac, primarul Ion Gigi Matei dă de pomană lăudătorilor!

Vineri, 10 aprilie, primarul Ion Gigi Matei împarte pomeni, mascat, sub forma unei conferinţe de presă.

Să recapitulăm contextul bazându-ne pe un sondaj de opinie, a unui studiu sociologic, apropo de Râmnicu Vâlcea.

În municipiul nostru sunt aproximativ 10.000 de şomeri în evidenţă AJOFM şi alţi 10.000 de care nimeni nu mai ştie nimic. Avem pensionari a căror pensie se situează pe palierul 350 – 800 de lei, adică cei mai mulţi dintre oamenii care au peste 65 de ani.

Avem angajaţi care lucrează chiar şi pentru 700 de lei pe lună. Jumătate din asociaţiile de locatari au datorii din cauza faptului că oamenii nu-şi permit să plătească întreţinerea.

70% din populaţia din Râmnicu Vâlcea alocă pentru mesele de sărbători între 100 şi 500 de lei. 10% alocă pentru aceste mese sub 100 de lei, 12% alocă pentru sărbătorile de Paşte între 500 şi 1000 de lei. 5% alocă între 1000 de lei şi 1.500 şi doar 3% din populaţia din Râmnicu Vâlcea pot asigura pentru Sărbătorile Pascale, peste 1.500 de lei.

Repetăm 3%, poate că Ion Gigi Matei nu a auzit acest procent!

Şi apropo, doar 4% din populaţia din Râmnicu Vâlcea consideră că are de toate, îşi permite excursii în străinătate şi se consideră mulţumită.

De ce? Din cauza proastei gestionări a acestui oraş, lipsei de perspective, a incapacităţii executivului de a identifica soluţii pentru dimensionarea forţei de muncă. Oare Ion Gigi Matei ştie cât şi cum munceşte un angajat de la spălătoriile auto? O vănzătoare de la orice magazin? Un muncitor de la patron de carton care aşteaptă cu lunile să-şi ia un salariu restant şi apoi află cu supărare că nu are nici contract de muncă.

Acesta este oraşul lui Ion Gigi Matei, omul care a cerut acum patru luni ziarului Râmnicu Vâlcea Week să scrie laudativ de el ca să aibă acces în primărie.

Vineri, Ion Gigi Matei dă de pomană celor care l-au lăudat şi îl vor mai lăuda pentru măreţele realizări. Care dracu sunt astea? Cum se desfăşoară scenariu; Prmarul nonvolut Gigi Matei Ion Covalent lălăie câteva cuvinte teatral în faţa presei, unde va ura Sărbători Fericite, se va lăuda cu ce a realizat şi apoi va da de pomană lăudatorilor o plasă cu cozonac, o sticlă de oarece şi o felicitare.

Şi cam asta va fi toată desfăşurarea, vâlcenii vor continua să fie din ce în ce mai săraci, anumite firme de beton vor prospera, locurile de muncă se vor împuţina, pătura săracă va creşte.

Ce ar fi dacă cei 70% dintre săracii Râmnicului ar merge mâine la primărie să-i ceară lui Matei cozonacul şi sticla! Nu o vor face, pentru un simplu motiv, săracii Râmnicului au mai multă demnitate decât jurasianul Matei care vremelnic şi absolut fortuit conduce destinul oraşului.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *