O țară în care și fochistul este înlocuit politic nu are nicio șansă de însănătoșire

În aceste zile/luni, PNL decapitează conducerile școlilor vâlcene, dar probabil că fenomenul este unul național. Practică românească – cea de a demite tot când ajungi la putere și de a răsplăti pe ai tăi.

Au fost aduși, din alte localități, profesori care au o singură calitate: sunt membri de partid. Atât. PNL va spune că asta a făcut și PSD. Bun, și? Românii, când au ieșit în stradă împotriva lui Dragnea și a partidului său, nu au strigat împotriva PSD, ci au protestat împotriva acestor practici, pentru a nu se mai politiza instituțiile statului, mai ales școlile.

Ce nevoie are o școală de o conducere politică? De ce este musai să pui un director doar pentru că are un carnet de partid? Ce politică a guvernului trebuie să aplice un director de școală, la Dobroslovenii din Deal, acolo unde majoritatea profesorilor fac naveta și unde copiii nu votează?

Am sancționat ani de-a rândul numirile politice, mai ales în educație. Ce să înțelegem de aici, că PSD și PNL au alte interese când și-au numit directorii de școală? Cumva lucrări de reabilitare, firme de casă, transferuri dubioase, comisioane?

Conducerea unei școli trebuie demisă în funcție de rezultate. Dacă vorbim de o școală gimnazială, analizăm, în fiecare an, numărul de promovați la examenele de capacitate, rezultatele la olimpiadă, implicarea școlii în comunitate.

În logica schimbării politice practicate acum, chiar dacă școala are rezultate proaste, dar directorul “e în culoare” cu guvernul, el doarme bine mersi, la adăpost, timp de un ciclu electoral.

De aceea românii nu au votat PNL acum la alegeri, pentru că au văzut că este doar un PSD uploaded, că practică aceleași tehnici, că este la fel. De aceea s-a înregistrat absenteism la vot. Pentru că PNL și PSD reprezintă două partide ale tipului mafiot, balcanic al politicii românești din ultimii 30 de ani. Frați siamezi, unde loialitatea şi clientelismul sunt literă de lege.

Într-o țară în care și fochistul este înlocuit pe criterii politice, nu există nicio șansă de însănătoşire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *