Întâlnire la Bujoreni între primarul Gângu și Violeta Alexandru pe tema inserției pe piața muncii a asistaților social

Fostul ministru al muncii, Violeta Alexandru a efectuat o vizită în comuna Bujoreni, fiind direct interesată de domeniul social și de problema asistaților social și integrarea lor în muncă.

”Am avut onoarea sa întâlnesc pe doamna Deputat Violeta Alexandru, președintele comisiei parlamentare de muncă, fost ministru al muncii, într-o vizită de informare-documentare privitoare la cazuri din problematica socială ale comunei Bujoreni. S-au prezentat cazuri de diferite spețe: VMG, Handicap, CES…. etc ,cazuri reale și eventuale Scopul vizitei a fost de documentare în vederea elaborării unei noi legislații și sprijin pentru comunitatea locală. I-am expus că noi avem un proiect cu fonduri europene pentru eradicarea sărăciei, pentru inserția pe piața muncii a categoriilor defavorizate, cursuri de pregătire, de calificare. Este un adevăr că acești oameni trebuie ghidați, mai ales cei apți de muncă și cei care vor să lucreze pentru un salariu”, spune primarul George Gingu.

Fostul ministru al Muncii a declarat: ”pentru mine, această vacanță parlamentară (care se apropie de final) a fost una activă. Am mers în țară, în comune și orașe din regiunile țării, aflate mai aproape sau mai departe de municipiile reședință de județ, în zone mai dezvoltate și mai puțin dezvoltate. Am ales, la începutul anului, tema integrării pe piața muncii a beneficiarilor de ajutoare sociale – apți de muncă. Acum am putut să mă ocup așa cum am dorit să documentez subiectul”

30-40% dintre beneficiarii de ajutoare (170 000 în medie pe lună) ar putea fi integrați în muncă mai spune Violeta Alexandru.

”Chiar este o țintă realist iar eu lucrez pe indicatori de performanță. Se poate, cu implicare (unii ar spune efort dar depinde de cum ești dispus să privești lucrurile) din partea asistenților sociali din primărie și, obligatoriu, din partea angajaților AJOFMurilor. AJOFM ar trebui să cunoască angajatorii din județ și cum apar oferte de muncă potrivite să caute asistenții sociali și să își unească “forțele” sprijinind persoanele despre care vorbim. AJOFMurile ar trebui să cunoască nevoile angajatorilor, asistenții sociali ar trebui să le cunoască bine pe cele ale beneficiarilor. Nu vor suna singuri beneficiarii de ajutoare sociale ca să se programeze la un interviu pentru un loc de muncă. Unii dintre ei nici nu au încredere că ar putea mai mult”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *