Întâlnire curcială la Bărbăteşti pe tema introducerii gazelor în localităţile Olteniei de sub Munte

Joi dimineata la sediul Primăriei Bărbăteşti, primarii comunelor Frânceşti, Păuşeşti-Otăsău, Pietrari, Stoeneşti, Costeşti şi Bărbăteşti s-au înâlnit cu reprezentanţii unei companii cu care s-au purtat discuţii pentru introducerea gazelor în localităţile respective, componente ale Olteniei de sub Munte.

„A fost o discuţie foarte serioasă, compania are în portofoliu mai multe lucrări de acest gen în Moldova şi de luni ne apucăm de documentaţii. Se vor analiza în viitorul apropiat soluţiile pentru magistrală, s-ar putea să se facă o joncţiune la Băile Govora. Dar vom vedea în cazul studiilor care vor fi soluţiile definitive. Important este că toţi primarii suntem interesaţi de introducerea gazelor, singura soluţie pentru dezvoltare şi pentru un pas înainte pe scara civilizaţiei şi modernizării”, spune primarul Constantin Banacu.

Acesta a mai adăugat că în prinicipiu se va face o centralizare a tuturor instituţiilor publice şi agenţii economici de pe raza localităţilor urmând ca apoi să fie realizată şi o statistică pe gospodărie individuală.

„Nu omitem, ci mai mult perspectivele de dezvoltare turistică în această zonă sunt uriaşe şi au nevoie clar de o astfel de utilitate. La Costeşti, la Bărbăteşti, la  Stoeneşti sunt deja fie pensiuni funcţionale fie în proiect şi care au nevoie de gaze naturale. După ce aceste localităţi vor fi interconectate prin drumuri, urmează aşa cum am spus, gazul natural să fie cel care să ne lege”, mai spune edilul din Bărbăteşti.

Oltenia de sub munte include localităţile aflate în perimetrul subalpin de pe DN 67 Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *