Instituțiile din Voicești vor fi reabilitate

Școala, grădinița și dispensarul medical din comuna Voicești vor fi reabilitate și amenajate imediat ce timpul va permite, potrivit primarului Florian Vătafu.

”În primăvară, vom izola termic clădirea școlii, iar grădinița va fi reabilitată pe interior. Anii trecuți a mai fost renovată la exterior, dar la interior nu a mai fost renovată de 25 de ani, iar dispensarul medical va fi amenajat și dotat cu instalație și centrală termică.

Odată cu încălzirea vremii vom da ordinul de începere și la lucrările de asfaltare a trei kilometri de drumuri vicinale, drumul de la biserica Văleni și drumul ce face legătura satului Voicești din Vale cu drumul județean 648B, precum și toate drumurile care au acces la drumul județean. În acest proiect avem prevăzut să facem și un drum de tarla, iar, ca prioritate, avem drumul din Cozia”, spune primarul Florian Vătafu.

Conducerea primăriei din comuna Voicești și-a înnoit de curând logistica, înlocuind calculatoarele vechi cu unele noi, iar pe viitor, edilul are în obiectiv și alte proiecte, pe care urmează să le deruleze prin Grupul de Acțiune Locală Ținutul Vinului, dar și atragerea și îndrumarea tinerilor fermieri spre proiecte cu finanțare europeană.

”Din discuțiile cu cetățenii, am remarcat un interes al oamenilor de a avea și gaze naturale. Stația de gaze este la Finca, dar conducta este de mică dimensiune, am avut un studiu de fezabilitate, dar proiectul fiind foarte scump, am rămas cu SF-ul. Ar fi un mare plus dacă am avea gaze naturale, deoarece ar da un plus de valoare și în atragerea investitorilor.  Toate proiectele pe care le-am întreprins până acum, precum și cele viitoare sunt doar pentru a îmbunătăți viața locuitorilor comunei”, a adăugat primarul Florian Vătafu.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *