Instanțele au întors Râmnicul pe 28 septembrie: Ca la divorț, au oferit un termen de împăcare

În această cheie trebuie citită, dacă există întelepciune din toate părțile decizia instanțelor cu privire la suspendarea celor 2 viceprimari.

Adică, pe 28 septembrie totul a început prost, Gutău nu a înțeles că majoritatea este un bloc monolit și nu poate fi manipulată iar majoritatea a crezut că ea conduce cu totul primăria. Nu e așa, nici pentru unii, nici pentru alții. Colac peste pupăză s-a nimerit ca primul președinte de ședință să fie personajul sinistru Grigore Crăciunescu, un om plin de frustrări care din servilism pentru partid a pus paie în foc, cautionat de Buican, cel care apludă de pe margine, văd, huliganismul.

Dacă Gutău și Alianța USR-PNL vor citi în această cheie decizia instanței, mai este o șansă. Șansa ca În Râmnicu Vâlcea lucrurile să meargă bine. Prin dialog, prin conclucrare, pentru că de această dată în Consiliul Local nu au intrat deloc oameni proști. Calitativ, actualul consiliul este poate cel mai bun din toate câte au fost până acum. Bulacu, Preoteasa, Argeșanu, Grigorescu, Manda, Mihăilescu, Strimbei, Dobrete etc sunt oameni de toată isprava. Oameni unii cu experiență alții cu care se poate discuta.

După 2 luni, Gutău a înțeles probabil că nu poate ignora Consiliul Local iar majoritatea a înțeles că nu poate face orice. Deci s-au lovit ambele părți de un zid. Cine cedează va avea câștig de cauză, cine va da apă la moară ultrasilor și se va crede în campania din 2024, continuând acest război, va pierde pe termen lung totul.

Din punctul meu de vedere, până acum sunt vinovați toți, iar cireașa de pe tort a fost Grigore Crăciunescu, pe care nu mi-l închipuiam atât de ridicol. Ajunse chiar și Virgil Pîrvulescu să îi facă semn să se tempereze!

Așadar ne aflăm într-un punct crucial, pe 28 septembrie. Vor lăsa săbiile în teacă și vor trece la dialog și vor pune laolaltă expertiza atât Executivul cât și Majoritatea de dreapta sau vor contiuna icnetele isterice acompaniați de ultrasi pe net.? Cine va pierde? 120.000 de locuitori.

Ca jurnalist, îi invit pe cei trei: Gutău, Pîrvulescu, Gheorghiu să se așeze la aceeași masă și să scadă temperatura. Războiul nu face bine, nu neapărat loc, puțin îmi pasă care e mai brav sau mai slab, războiul nu face bine orașului, comunității.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *