Dai sau iei, vremea antipesedismului trece….

Cu antipesedismul, antidragnismul, anti-orice poți câștiga alegeri, poți obține rezultate bune dar nu suficiente pentru o guvernare.

În România ultimilor opt ani, a funcționat doar o singură doctrină și o singură soluție – antipesedismul. Promovat de Iohannis, de Orban, de Barna, de Chirilă, de Pellea, Șora de nume din diferite domenii.

Bun, este clar că PSD-ul lui Dragnea, Nicolicea, Nicolae, Codrin era categoric un abis oribil, un declin total al politicii românești care își merita ”muile” din piață. Dar în afara acestor mui, promotorii anti-pesedismului nu au venit cu nicio soluție, o alternativă.

PNL și USR, cele două partide antipesediste prin slogan și prin definiție nu au prezentat nicio alternativă. Poate și de aceea, în 2020, după un an de guvernare Orban, PSD-ul care coborâse în epoca lui Dragnea la 19-20%, a revenit la peste 33%. Pentru că în afară de antipesedism, guvernarea post-Dăncilă nu a însemnat nimic.

Iată de ce ne aflăm în fața unui USL 2. Nu pentru că Iohannis are nu știu ce scopuri ascunse, pentru că așa vor nemții, pentru că…Pentru că antipesedismul a eșuat. Nu mai capitalizează decât vreo doi trei aruncători de medalii și un Orban, supărat că a pierdut șefia partidului.

Nu, la baza noii guvernări nu stă nimic ascuns, conspiraționist, stă pur și simplu perioada de doi ani, de la Era Dăncilă, până în prezent, în care dreapta chiar nu a făcut nimic. Cu excepția lui Drulă la Transporturi sau a Violetei la Muncă, în rest am avut catastrofe – Grindă, Vilceanu, Turcan, Ghinea, Voiculescu, Anisie, Nicușor Dan și lista e lungă de specii politice.

Asta a fost oferta antipesediștilor. Normal că jumătate din oameni din stradă, care nu au emoția înregimentării politice, au dat înapoi și s-au lămurit.

Antipesedismul nu funcționează decât cu victorii de moment. Excită masele, înfierbântă electorii dar după ce trece furtuna, diletantismul câștigătorilor se vede mult prea bine și irevocabil.

De aceea,  avem azi guvern PNL-PSD. Evident cu nemulțumiri, cu fete mari care sunt bulversate în fața unor reviste porno, deși au himenul cusut de zece ori.

Antipesedismul nu e suficient pentru a conduce o țară. Sunt doi ani în care totul a eșuat, de la lipsa de proiecte, lipsa de finanțări, eșecul campaniei de vaccinare.

Și atunci rămâne formula de azi de guvernare. Nu e nici bună nici rea. Este o soluție. Îmi amintesc și acum aplauzele useriștilor când au părăsit guvernul. Ce au obținut? Nimic. Decât milogeala de a reveni la guvernare și butaforia cu Cioloș, desemnat premier.

Dacă soluția asta va fi bună, PNL și PSD vor culege roadele în 2024. Dacă nu va fi bună, există USR și AUR, funcție de creierul alegătorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *