Iniţiativă suspectă de “nazism” la Primăria din Târgu Mureş; instituţia doreşte să impună un control al naşterilor

Un subiect care nu are o dezbatere amplă prin presă, deşi ar trebui, s-a petrecut la Primăria Târgu Mureş, unde edilul Dorin Florea a emis o idee, din punctul meu de vedere, extrem de periculoasă, nu doar pe fond, ci şi prin  populismul pe care îl propagă şi care se pare are priză.

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aiba copii, care sa tina cont de dovada unui loc de munca, a unei locuinte stabile, o “situatie financiara acceptabila”, “un nivel de educatie minim stabilit prin lege” si o varsta minima.

“In Romania exista multe familii defavorizate (nu ma refer la persoane cu dizabilitati), ci la cei apti de lucru care nu vor sa munceasca, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: sa aiba o sursa de venit. Aceste medii genereaza infractionalitate crescuta, abandon, lipsa de educatie etc.”, afirma el.

Forma acestei declaraţii “place” şi are aderenţă la mase dar fondul este unul de-a dreptul înfiorător. Are efectiv valenţe de Germania anilor 40, unde se dorea o societate perfectă şi unde naşterile erau extrem de bine controlate.

O astfel de grozăvie, în mileniul III este nepermisă şi până în prezent nu am auzit pe nimeni să o sancţioneze, dimpotrivă este aplaudată, 43% dintre intervievaţii unui sondaj, o salută şi sunt total de acord cu ea.

Este o oroare, numai ideea de a pune în practică acest aspect, de a cere voie unei instituţii, de avea un copil. Este o ingerinţă în dreptul fundamental al umanităţii, este bucuria unei familii oricât de nevoiaşe ar fi, să aibă un copil.

A, că există copii care trăiesc în condiţii indecente de viaţă, că avem părinţi iresponsabili, aici avem instituţii care au obligaţia de a monitoriza viaţa de familie, care să vegheze creşterea unor copii, care să ofere sprijin în viaţă. Aici, trebuie domnul edil să ia măsuri.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *