Inginerele chimiste din Vâlcea au fost premiate la Gala Excelenței Feminine
Inginerele noastre chimiste au fost premiate la Gala Excelenței Feminine organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.
Colegele noastre din Centrul de Cercetare și Dezvoltare Avansată a Poliolilor au fost nominalizate și au primit Premiul „Catalizatorul Inovației Chimice” pentru contribuții semnificative la dezvoltarea și implementarea de noi produse chimice inovatoare, care au depășit limitele industriei chimice naționale. Juriul, format din 24 de personalități marcante din: Administrația Prezidențială, Statul Major al Apărării, Parlamentul României și alte instituții importante a deliberat în favoarea echipei noastre la categoria Cercetare.
Trofeele ”Excelența Feminină” au fost oferite de către dl. Ștefan Vuza doamnelor: Amalia Ionescu, Daniela Marinescu, Ileana Curcă, Mihaela Cristina Cedică, Oana Georgiana Văduva, Costinela Laura Gaspar și Steluța Căpitanu.
Colegele noastre au transmis mulțumiri juriului pentru această onoare, dar au ținut să menționeze că premiul aparține colectivului de chimiste și inginere chimiste, atât celor din producție cât și celor din servicii.
Centrul de Cercetare a luat ființă pe platforma Oltchim în anul 1969. În 4 ani, între 1976-1980, pe platforma chimică de la Vâlcea au intrat în funcţiune 23 capacităţi de producţie noi, din care 22 concepute pe bază de cercetări proprii.
Până în 1980 s-a construit la Râmnicu-Vâlcea cea mai mare bază de instalaţii pilot din ţară în care s-au pilotat peste 30 de tehnologii, majoritatea aplicate în cadrul CIPA Rm. Vâlcea.
De la înfiinţare şi până în prezent activitatea ştiinţifică a Centrului de Cercetare s-a concretizat în peste 150 de tehnologii elaborate, 250 brevete de invenţie obţinute, 90 de lucrări publicate în reviste de specialitate din ţară şi străinătate, 560 de lucrări prezentate la manifestări ştiinţifice de profil din ţară şi străinătate şi 6 teze de doctorat susţinute.
În ultimii ani 40 de tipuri de polioli noi, printre care si poliolii vegetali au fost realizați de către echipa de cercetare de la Centrul de Cercetare.
Centrul de Cercetare a preluat și managementul proiectului fabricii noi de Polioli Speciali inaugurate în vara anului 2022, după o investiție de 40 de milioane de euro. Tot colectivul de Cercetare se ocupă și de organizarea Conferinței Naționale de Chimie, care a ajuns deja la a 36-a ediție.
Centrul de Cercetare Chimcomplex este un serviciu dedicat producției Chimcomplex, cu scopul de îmbunătățire produse și procese, rezolvare probleme aparute în procesul de producție, dezvoltare de produse sau tehnologii noi, analize și teste specializate.
Centrul funcționează și ca un hub de pregătire a tinerilor studenți care vin în practică din cele mai importante centre academice din țară.
La Gală au fost oferite premii de excelenţă în semn de apreciere, și altor doamne ce s-au remarcat prin activitatea lor în domeniile: Cercetare, Diplomație, Securitate națională, Antreprenoriat, Finanțe & Bănci, Educație, Sănătate, Economie, Implicare civică, Sport, Cultură.
Evenimentul, organizat de INS, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Grupul Media UNO a avut loc la Palatul Regal.
Felicitări echipei Centrului de Cercetare și tuturor doamnelor din echipa noastră! Fiecare dintre dumneavoastră aduceți abilități și talente unice în echipă și împreună creăm o formulă câștigătoare. Sunteți catalizatorii succesului nostru și nu am putea face performanță fără dvs.