Infrastructura modernă aduce turismul în comuna Berislăvești
Până la finele veacului al XIX-lea, începutul secolului XX, drumul care lega Curtea de Argeș, de stațiunea vâlceană Călimânești, trecea prin Berislăvești și Sălătrucel, fiind cea mai scurtă cale de legătură cu capitala, totodată.
Stațiunea vâlceană era una căutată de lumea bună a aristocrației românești, toată protipendada venea la băi, la izvoare, cu precădere doamnele din elita românească, familiile Cantacuzino, anturajul casei regale, familiile Brătienilor, Pleșoienilor, Otetelișenilor, De aceea acest drum primise numele de ”drumul domnițelor”.
Comuna Berislăvești este așezată la poalele munților Cozia, în zona subcarpatilor de est ai județului Vâlcea, fiind o emblemă în pomicultură și creșterea animalelor. Este o comuna unde turismul treptat începe să fie o coordonată economică, dată fiind apropierea de stațiunea Cîlimănești.
În ultimii ani au fost lucrări masive în infrastructura de drumuri, utilități, școli, grădinițe, fiind considerată una din comunele bogate ale județului Vâlcea.
După ce Vâlcea a terminat de reabilitat tronsonul de drum până la limita județului, Argeșul va continua acest proiect obținând finanțare guvernamentală.
”Evident reabilitarea totală a acestui drum, și în Argeș, pe noi ne avantajează foarte mult, din punct de vedere economic dar și turistic, implicit ne așteptăm ca în următorii ani, să avem o altă deschidere și un alt trafic pe acest drum care în prezent se reabilitează cu bani europeni. Localitatea are deja o infrastructură solidă, suntem una din comunele care cunoaștere o demografie în creștere, multe familii tinere, avem chiar cartiere pentru tineri și menținem această politică a loturile de pământ pentru tineri”, spune primarul Nicolae Popescu.
În prezent Primăria a semnat contractul de finanțare prin Administrația Fondului de Mediu privind iluminatul public în localitate. Vor fi montate 435 de lămpi cu led în toate satele.
La nivel de turism, mai mulți investitori au demarat lucrări la complexe turistice, cabane, pensiuni, bungalou-uri.