INFORMARE DE PRESĂ: În județ sunt active 28 focare de SARS-CoV-2

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, in data de 16 octombrie, a.c., pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 3.447 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 151 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 53 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 90 au forme medii și 8 se află internate în secția ATI.

La momentul actual, în județ sunt active 28 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici și în cadrul  instituțiilor  publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 3 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.924  din cele internate în

unități sanitare de la începutul pandemiei.

          În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 21.060 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 60 de decizii de izolare și 66 de decizii de carantină, în prezent, 1.003 de persoane fiind în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 684 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *