Încurcate sunt căile parlamentarelor: Vâlcea va avea 2 senatori diferiți, 3 deputați pe un partid, 2 pe altul și 1 pe altul

În regulă, s-au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare, pe o scenă politică vâlceană foarte complexă și destul de ramificată, 8 parlamentari vor fi trimiși de vâlceni la București să le susțină interesele.

PSD, PNL, USR, PMP la ora asta sunt partidele care se luptă pentru aceste locuri, primele două se luptă pentru finala mare, ultimele două se luptă pentru fianala mică.

În sensul că este clar, cel puțin la ora asta că senatorii vor reveni deopotrivă PSD și PNL, respectiv Bogdan Matei și Claudia Banu.

La deputați lucrurile sunt relatiive ca număr pe partid. Dacă PNL rămâne principala forță politică la nivel național (cu ecou și la Vâlcea), PNL își poate adjudeca 3 deputați. Dacă însă PSD recuperează din handicapul simpatiilor, plus avantajul de a avea funcția de președinte de județ, atunci social-democrații vor bifa 3 deputați. Dacă lupta este însă una polarizată, în județ, cele două formațiuni pot închide definitiv tabela cu 3 la 3, urmând ca USR și PMP să nu obțină nimic. Dacă votul se sparge însă putem vorbi și de 2 deputați de fiecare (PSD și PNL)

În orice caz, la acest moment unul din cele două partide mari va obține 3 deputați și celălalt 2.

Finala mică, adică ultimul loc vacant de deputat este disputat de USR și PMP. USR este obligat să se remonteze după șocul dat de conducerea centrală a partidului prin invalidarea liderului, obligat dacă mai vrea să joace în liga mare. Dacă nu, PMP, spriinit din off de către Gutău & Co, poate să câștige al 6-lea deputat.

Altfel spus, la finalul zile de 6 decembrie lucrurile ar putea arăta cam așa:

Senat Vâlcea: Bogdan Matei PSD și Claudia Banu PNL

Camera Deputaților: Ovidiu Popa PSD, Daniela Oteșanu PSD, Cristian Buican PNL, Laurenția Cazan PNL, Eugen Neață PSD/Victor Stănculescu PNL, Marian Lazăr USR/Carmen Preda PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *