Incredibil, deputatul Cristian Buican îl apără pe Eugen Neaţă şi sare la gâtul unui ministru pentru apărarea Legii Neaţă

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat în timpul unui interviu legat de noua Lege a pensiilor: „Eu nu sunt de acord cu acea prevedere a legii care spune că ies la pensie oamenii din oraşele în care a existat poluare”.

De menţionat că această prevedere a fost introdusă în Lege în urma unui amendament al deputatului PSD, Eugen Neaţă, iar vâlcenii au, începând cu 26 iunie 2017, posibilitatea de a se pensiona cu 2 ani mai devreme, fără penalizare, dacă au locuit 30 de ani în municipiul Râmnicu Vâlcea şi împrejurimi, din cauza poluării la care au fost supuşi.

Acest amendament a fost votat în cadrul Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, lucru certificat de preşedintele acestei comisii, Adrian Solomon, comisie care a venit special la Râmnicu Vâlcea, la invitaţia lui Eugen Neaţă şi au mers pe platforma chimică, unde au discutat cu reprezentanţii Oltchim, CET Govora şi USG.

Neaşteptat, primul parlamentar vâlcean care sare în apărarea lui Eugen Neaţă este liberalul Cristian Buican, deşi acesta, prin diferite luări de poziţii, încercase să păcălească opinia publică, spunând că el ar fi fost iniţiatorul legii, numai că Adrian Solomon l-a pus la punct pe Buican, destul de categoric, şi liberalul a renunţat, credem, la impostură, arătând doar că el (Buican) se zbătuse pentru cei din Câmpia Turzii.

În fine, iată, în prezent,  declaraţia prin care Buican, efectiv apără Legea Neaţă şi pentru care noi îl felicităm:

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, solicită demisia de onoare sau demiterea Liei Olguţei Vasilescu, care demonstrează, pe această cale, că nu înţelege principii esenţiale şi mecanisme normale ale sistemului de pensii. “Acordarea posibilităţii cetăţenilor de a se pensiona anticipat, cu 2 ani, fără penalizare, reprezintă o compensaţie faţă de acei oameni care au locuit 30 de ani în zone afectate de poluare, un drept normal în orice ţară civilizată şi nu o favoare gratuită, aşa cum consideră doamna Ministru al Muncii. Când am văzut declaraţia Liei Olguţei Vasilescu privind abrogarea prevederilor legale care acordă râmnicenilor posibilitatea de a se pensiona anticipat, cu 2 ani, fără penalizare, am rămas stupefiat. Este clar că ea nu înţelege ce înseamnă să trăieşti în zone afectate constant de poluare şi nu o interesează deloc că această prevedere de pensionare anticipată reprezintă o reparaţie morală şi nu un moft sau o favoare făcută de stat unor cetăţeni. Pentru această declaraţie, ar trebui demisă imediat”

Bravo, domnule deputat, este o reparaţie morală, faţă de impostura şi tentativa de a frauda acest amendament în primăvară, când dorea să-l substituie lui Eugen Neaţă.

Liviu POPESCU

P.S. acest articol chiar nu este un pamflet

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *