Începe reabilitarea „Drumului Doamnei” (DJ 646B), drum care leagă 2 mănăstiri de suflet românesc

Există în Vâlcea, un drum, cunoscut drept Drumul Doamnei, un drum care leagă două mănăstiri de suflet românesc.

Amintirile şi legendele Mănăstirii Surpatele leagă acest lăcaş de suflet al doamnei Maria Brâncoveanu de perioada în care i-a servit ca loc de reculegere după martiriul soţului şi copiilor, împreună cu cealaltă văduvă a tragediei, soţia lui Ianache Văcărescu, decapitat şi el alături de Brâncoveni, dar şi de trei poveşti de iubire care îi au ca protagonişti pe zugravul Gheorghe Gherontie, Iancu Jianu şi Anton Pann.

La această mănăstire, Maria Brâncoveanu şi-a plâns, în ultimii ani ai vieţii, soarta crudă care-i răpise, în mod dramatic, bărbatul şi copiii. De altfel, drumul care leagă acest mic aşezământ monahal de Mănăstirea ‘Dintr-un Lemn’, aflată nu foarte departe, se numeşte chiar Drumul Doamnei şi se spune că Maria Brâncoveanu parcurgea des, mergând pe jos, acest drum de vreo 5- 6 km., care străbate comuna Frânceşti de la un cap la altul, rugându-se printre lacrimi pentru sufletele răposaţilor.

Acest drum a primit o veste mare, miercuri, când a fost semnat contractul şi a fost predat amplasamentul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pe drumul Mănstirea dintr-un Lemn – Surpatele – Pietrari.

Constantin Rădulescu, Președintele Consiliului Județean Vâlcea, a semnat miercuri, 19 septembrie 2018, la sediul Consiliului Județean Vâlcea, contractul de achiziție publică de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 646 B Frâncești (DJ 646) – Coșani – Dezrobiți – Șerbănești – Păușești – Barcanele – Solicești – Pietrari (DN 67)”, cu o valoare totală de 24.897.408,71 lei (inclusiv TVA).

Drumul Judeţean 646 B porneşte din localitatea Frânceşti (din DJ 646) şi se continuă pe teritoriul comunelor Păuşesti şi Pietrari (DN 67) şi va beneficia de lucrări de refacere şi reabilitare a sistemului rutier, de construire şi consolidare de poduri, amenajare de şanţuri, rigole şi podeţe, precum şi de construirea unui zid de sprijin.

Tot astăzi, 19 septembrie a.c., Președintele Consiliului Județean Vâlcea s-a deplasat în comuna Frânceşti, unde, alături de specialişti din cadrul insituţiei, a predat amplasamentul constructorului, în vederea demarării lucrărilor de proiectare şi execuţie.

Compartimentul Comunicare, Relaţii Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *