Începe reabilitarea DN 67B – Drumul Sudului!

Poate că este vestea pe care o aşteaptau toţi locuitorii celor 10 localităţi din sudul Vâlcii: Drăgăşani, Suteşti, Guşoeni, Măciuca, Fârtăţeşti, Tetoiu, Lăcusteni, Zătreni, Livezi, Grădiştea dar şi prin extensie, la doar 5 km, Bălceşti, adică 2 oraşe industriale, dintre care un municipiu, vestea că DN 67B, cunoscut drept Drumul Sudului intră în reabilitare.

Toate primăriile localităţilor respective au eliberat avizele necesare pentru acest drum, avize solicitate de CNAIR, companie care a anunţat că în anul 2018, DN 67B va intra complet în reabilitare pe tronsonul de Vâlcea.

Preşedintele Constantin Rădulescu a anunţat miercuri într-o declaraţie de presă, împreună cu directorul regional al CNAIR Craiova că fondurile au fost alocate iar firma pregăteşte organizarea de şantier, urmând ca în maxim o lună jumate două să înceapă lucrarea efectivă.

„Vorbim de drumul care traversează judeţul Vâlcea de la est la vest, care asigură tranzitul spre Oltenia de sub Munte, DN 67B, un drum spectaculos, arteră de care depinde direct viaţa economico-socială 11 localităţi mari din zona de sud şi sud-vest a Vâlcii.  Diligenţele întreprinse astfel de CJ Vâlcea dau rezultate, diligenţe bazate pe solicitarea autorităţilor, a agenţilor economici din această parte de judeţ şi nu în ultimul rând ale mass-mediei.  Vâlcea trebuie să aibă, consider eu, o dezvoltare omogenă, să nu existe discrepanţe de infrastructură între nord şi sud. În acest an, paralel cu acest tronson de drum, avem o altă  amplă lucrare în domeniul energetic. Un uriaş gazoduct care traversează România spre Europa Centrală, BRUA, lucrare care va însemna o dinamică a pieţei muncii în zonă”, spune preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

DN 67B este la fel de important pentru Vâlcea de Sud precum e DN7 (Valea Oltului) pentru nord, este axa care uneşte toată treimea de sud a judeţului.

Rădulescu a mai vorbit şi de lucrările de asfaltare pe DN 7A spre Transalpina, faptul că în curand se scoate la licitaâie sensul giratoriu de la intersecţia cu Băile Govora şi că  se lucreaza pe DN7 D,  drum care va fi preluat de Consiliul Judeţean.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *