Începând de luni, în comuna Costești funcționează un cabinet veterinar

Acesta va veni în sprijinul proprietarilor de animale și din comuna vecină Tomșani, susține primarul Toma Peștereanu.

”La cabinetul veterinar deschis azi, toate animalele din Costești și Tomșani pot beneficia de o gamă completă de consultaţii medicale și de asistenţă profesionistă. Noi am luat decizia de a deschide acest cabinet exact cu scopul de a ajuta posesorii animalelor. Cabinetul isi propune o colaborare stransa intre proprietar si medic bazata pe date cat mai corecte in favoarea animalului. În comuna Costești avem și fermieri, aici este o tradiție a zootehniei dar și animale de companie. Cabinetul va trata boli, va face sterilizări, toată gama de servicii medicale”, spune primarul din Tomșani.

Cabinetul a fost deschis în urma sutelor de solicitări ale locuitorilor care nu aveau nicio soluție în cazul în care interevenea o problemă de sănătate în cazul animalelor. Trebuia apelat la un medic veterinar din Vaideeni sau din Horezu și de multe ori era prea târziu din păcate.

Cabinet veterinar este prevăzut cu un birou, spațiu pentru depozitarea produselor medicale veterinare, unui spațiu pentru sterilizare și examene de laborator, sală de așteptare, sală de consultații și tratament, sală de operații și grup sanitar.

Conform statisticilor oficiale, în România există 4.485 unități de medicină veterinară, care compun o piaţă de circa șase miliarde de lei; 6 spitale private veterinare, dintre care două în București și câte unul în Galați, Hunedoara, Iași și Ilfov; 30 clinici veterinare organizate ca SC, dintre care cele mai multe sunt în București, Cluj și Ilfov; 1.965 cabinete medicale veterinare or­ganizate ca SC, dintre care cele mai multe sunt în București, Timiș, Iași și Cluj; 2.484 cabinete medicale veterinare individuale, dintre care cele mai multe sunt în Maramureș, Bacău, Bihor și Argeș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *