Încep lucrările de reabilitarea a Dispensarului Medical din Scundu

Construit în anii 70, când când comuna Scundu număra peste 3000 de locuitori, dispensarul uman se afla într-o stare avansată de degradare.

Primăria Scundu a întocmit în urmă cu 3 ani documentaţiile şi anul trecut a fost aprobată finanţarea pentru reabilitarea acestei unităţi sanitare.  În această perioadă s-a dat startul  lucrările de modernizare a dispensarului din comună, ceea ce va permite și dezvoltarea serviciilor medicale pentru locuitorii comunei

Dispensarul va fi reabilitat și modernizat, vor fi lucrări la acoperiș, tencuieli, dotări cu aparatură și mobilier adecvat acestei activități a dispensarului uman din comuna Scundu. E vorba de dispensarul contruit în anii 70 şi care, până în prezent nu a mai fost vreodată reabilitat. Condiţiile pentru personalul medical şi pentru pacienţi erau deja total improprii. a declarat Dumitru Blejan, edilul din Scundu

Dispensarul Medical din Scundu deserveşte un număr de peste 2000 de pacienţi, acesta fiind ridicat în anii 70, în zona centrală a localităţii.

În afara acestei investiţii, menţionăm localul modernizat al şcolii dar şi priorităţile administraţiei în  ceea ce priveşte drumurile. Astfel, pe Fondul Naţional de Dezvoltare au fost propuşi pentru modernizare, 8,5 km de drumuri în toate satele. Dar şi 600 de lămpi pe led.

„În această perioadă am executat lucrări de decolmatare a pârâului Scundu, cu buldoexcavatorul din dotare, am amenajat toate drumurile săteşti şi vicinale, rigole. Ne-am pregătit pentru a evita alte probleme, odată cu sosirea sezonului ploios, mă refer la drumurile care nu sunt asfaltate şi sunt doar pietruite”, mai spune primarul Blejan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *