In ziua in care primul lider PNL Valcea a murit, Pirvulescu ii vrea capul lui Buican

Nici nu-si dădu bine ultima suflare primul președinte postdecembrist al PNL Vâlcea, domnul Jean Decuseara, că la liberali, cuțitele au fost scoase din teaca si muschetele încărcate.

Ca o mica paranteză, pe merit e drept, Jean Decuseara a fost chiar un președinte de partid de dreapta. Un intelectual din toate punctele de vedere, elegant, cu o cultura impresionanta, puteai ore întregi vorbi despre istorie, politica, un boem în toată definiția. De fapt prima generație de liberali vâlceni de după 1990  erau cu adevărat oameni de avangarda, o splendida paleta de personalități cu care Vâlcea se putea mândri. Din păcate Vâlcea proletar fesenista nu era pregătită pentru astfel de oameni.

Ne întoarcem însă în prezent, unde șeful de la municipiului, Virgil Pirvulescu i-a pus gând rău actualului lider al PNL Vâlcea, Cristian Buican. În ziua în care Decuseara a plecat spre ceruri, Pirvulescu si-a anunțat candidatura la șefia partidului.

Nu vreau sa trec în revista CV-ul domnului Pirvulescu, îl știm deja, iar dacă ne raportam la cel care s-a dus, te crucești și te întrebi cum a ajuns PNL Vâlcea de la Miles Davis (Decusesra era un pasionat de jazz și blues) la Ghiță de la Gusoeni. Ce declin putea sa aibă atât de galopant,  PNL Vâlcea.

In ceea ce privește proful de mate din prezent, recte Cristian Buican, în afara unui stil chiar penibil de reclamagiu, în rest puține i se pot reproșa. E un om de afaceri prosper, dar din păcate, are o charisma care nu trece sticla dar asa cum am mai spus, nu e un politician deloc prost.

Nu știu ce șanse are Pirvulescu în acest demers unde dincolo de tarele lui Buican, actualul lider stă foarte bine în organizație. Sau este un nou gest prin care Pirvulescu forțează ideea martiriului, sa fie dat afară din partid  sa strige în gura mare ca e „tradare”. După faza cu Pupăză, după dualismul de la OFL Râmnicu Vâlcea, Pirvulescu continuă seria de a-la toca la icre pe Buican că poate poate obține „o mazilire de succes electoral”.

În concluzie, intr-o zi, un domn a plecat dintre noi și un pirvulescu se vrea pe scenă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *