În Voineasa turismul se dezmorţeşte iar până în august se va cunoaşte operatorul domeniului schiabil

Odată cu deschiderea şoselei Transalpina, turismul pe Valea Lotrului a început să de semne de revenire, de o săptâmână s-a reluat fluxul de turişti în zona de nord a judeţului Vâlcea.

„Da, firav, dar după blocada care a existat mai bine de două luni a crescut simţitor traficul între Vâlcea şi Gorj sau Sibiu pe Transalpina. Au început să sosească turişti în Voineasa, există un optimism ponderat că viaţa va reintra în normal în această vară. La Obârşie se contruieşte, Sunt 3 pensiuni noi în lucru şi o casă de vacanţă. Şi lucrurile în cazul domeniului schiabil Transalpina Ski Resort sunt în grafic” spune primarul Gabriel Năstăasecu.

Astfel, acesta a fost în dezbatere publică şi urmează să intre în şedinţa de Consiliul Local. Edilul speră că în a doua jumătate a lunii iunie, licitaţia privind exploatarea domeniului schiabil va fi urcată în SICAP, unde va sta 35 de zile. Dacă nu vor exista probleme, până în luna august, vom afla cine va opera domeniul în sezonul de iarnă următor.

Promăria Voineasa lucrează la o nouă strategie de dezvoltare pentru următorii ani în arealul Voineasa – Vidra – Obârşia Lotrului, un perimetru turistic, care ar putea dinamiza turismul în judeţul Vâlcea.

Atenţia Primăriei Voineasa este focusată pe staţiunile Vidra şi Obârşia Lotrului.

„A apărut draftul cu privire la axele de finanţare din fonduri europene, fără ghiduri încă. Este clar că şansa întregului areal turistic de aici depinde de accesarea de fonduri europene. La Obârşia Lotrului pentru a crea un adevărat orăşel trebuie foarte multe investiţii, măsuratori pentru a intabula zonele unde vor fi străzi, podur, utilităţi. Pentru asta va trebui să mergem pe donaţii de terenuri care vor fi şi în interesul proprietarilor”, mai spune edilul din Voineasa.

Şi la Vidra ar urma în această vară să înceapă ample investiţii în vechea staţiune uitată de lume, timp de 30 de ani.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *