În Voineasa, Primăria intenționează să amenajeze un complex de agrement în interiorul stațiunii

După ce licitația pentru exploatarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort a fost câștigată de o firmă din localitate, urmând ca în aceste zile să fie făcute verificările, probele, pentru ca în momentul când va ninge să fie deschisă, primăria are proiecte care vizează dezvoltarea turistică și în interiorul fostei stațiuni sindicale.

”În acest sens am depus un proiect la CNI care vizează amenajarea unei baze de agrement în zona hotelurile sindicale din Voineasa. Tot la CNI a fost depus și căminul cultural. În decembrie se ridică sechestru de la pârtie și firma care se va ocupa de exploatarea domeniului poate începe verificările instalațiilor”, spune primarul Gabriel Năstăsescu.

Vorbim de unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din România, care produce zeci de miliarde de lei vechi pe sezon şi care anual înregistrează o creştere a numărului de turişti.

Primăria doreşte ca instalaţiile pe cablu să funţioneze şi vara, cel puţin în lunile de vacanţe iulie-august, atunci când există un trafic intens pe şoseaua Transalpina şi mulţi turişti şi-ar dori să urce cu telegondolele până pe vârful muntelui.

De menționat că în zona Obârşia Lotrului, există la această oră aproximativ 400 de locuri de cazare.

Prin poziţia sa geografică, localitatea Voineasa beneficiază de toate caracteristicile unei zone turistice complete: relief muntos cu vârfuri semeţe, goluri alpine, văi adânci, şei ce coboară abrupt sau domol, resurse naturale din belşug, lacuri şi râuri cu ape ca de cristal, mari întinderi de păduri, o diversitate de plante şi animale, un fond cinegetic valoros, climă blândă pe tot parcursul anului. Acest spaţiu reprezintă o destinaţie pentru drumeţie, refacere, odihnă, aventură sau sport, datorită complexităţii potenţialului turistic natural ce poate fi valorificat, aici putându-se amenaja o staţiune montană cu profil de sporturi de iarnă la nivel european care poate să funcţioneze şi în celelalte anotimpuri. 

La capitolul drumuri, edilul spune că a pregătit documentația pentru 4 km de asfaltări, însemnând drumuri de interes local, comunale, etc.

Iar pe proecte europene, se lucrează la documentația care privește dotarea cu logistică perfomantă a școlii gimnaziale.

Vestea bună este că din primăvară un mare investitor va începe dezvoltarea de afaceri în turism în stațiunea Vidra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *